Суботица: Извучене двије цистерне које су исклизнуле са колосијека

ГС
Суботица: Извучене двије цистерне које су исклизнуле са колосијека

СУБОТИЦА - У жељезничкој станици Суботица Теретна током дана су на колосијек подигнуте двије, од укупно три цистерне које су рано јутрос исклизнуле из састава теретног воза, док ће трећа цистерна на колосијек бити подигнута сутра.

Ово су саопштили из Инфраструкруре железнице Србије и додали да је друга исклизнула цистерна на колосијек је подигнута данас око 15 сати, након што је претходно око 11 часова на пругу подигнута прва цистерна, преноси Танјуг.

Обје цистерне су подигнуте уз помоћ хидраулике.

- Трећа цистерна биће подигнута на колосек уз помоћ дизалице Помоћног воза Инфраструктуре железница Србије, а очекује се да тај посао буде завршен сутра, у првој половини дана – истиче се у саопштењу.

Исклизнуле цистерне нису оштећене, из њих нема никаквих цурења и нема никакве опасности по људе, имовину и животну средину, наводи се у саопштењу.

Јутрос у 1.35, у жељезничкој станици Суботица Теретна, из састава теретног воза са колосијека исклизнуле су три цистерне. Двије цистерне исклизнуле су са по једним обртним постољем, а једна цистерна са два обртна посља.

О исклизнућу су одмах обавијештени представници МУП-а и Ватрогасне службе, чије се екипе налазе на лицу мјеста. Жељезнички саобраћај између путничке и теретне станице Суботица био је у прекиду  данас до 10.50.

Воз је био састављен од 23 цистерне, товарене пропиленом, а превозник је приватни оператер „Комбиновани превоз”. Узроке исклизнућа утврдиће железничка Комисија за ислеђење ванредних догађаја, наводи се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана