Српска полиција заплијенила 285 килограма марихуане, ухапшено 7 особа

Танјуг
Српска полиција заплијенила 285 килограма марихуане, ухапшено 7 особа

БЕОГРАД - Интензивним оперативним радом, припадници Министарства унутрашњих послова, СБПОК-а, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал и Посебним одјељењем за организовани криминал Вишег суда у Београду, заплијенили су 285 килограма марихуане и ухапсили седам чланова организоване криминалне групе.

-Они су ухапшени због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела удруживање ради вршења кривичних дјела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога - саопштио је данас МУП.

Полиција је ухапсила Ф. В. (28) из Сремске Митровице, који  је осумњичен да је организатор ове криминалне групе, те Д. Н. (28), Ц. В. (27), П. Л. (44) из Новог Сада, Б. Н. (34), из Пријепоља и Б. Д. (31) из Сремске Митровице због сумње да су њени чланови.

Полицијски службеници су приликом претреса камиона у дворишту куће П. Л. у околини Новог Сада, пронашли око 130 килограма марихуане, запаковане у више пакета, као и већу количину девизног новца.

У оквиру исте акције, половином децембра прошле године, ухапшен је и М. В. (26), из Сремске Митровице, који се од тада налази у притвору, када је на граничном прелазу Бачки Брег заустављен камион, којим је он управљао, и у специјално израђеним бункерима камиона пронаћено 145 пакета марихуане, укупне тежине око 155 килограма.

Осумњичени чланови организоване криминалне групе су, у претходних неколико мјесеци, како се сумња, кријумчарили марихуану из Црне Горе у Србију, ради даље продаје.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин похвалио је рад полицијских службеника и нагласио да је и ова заплена резултат континуиране, упорне и снажне борбе против наркотика, што је један од главних приоритета Министарства унутрашњих послова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана