Ружић: До 12 сати 34 одсто школа у Београду у онлajн настави

Танјуг
Foto: Taнјуг

БЕОГРАД- Од 258 основних и средњих школа у Београду 34 одсто је до 12 сати имало онлајн наставу, каже министар просвјете Бранко Ружић и додаје да екипе МУП-а контролишу школе због дојава о бомбама.

Он је након додијеле повеља "Доситеј Обрадовић" награђеним појединцима и институцијама у Ректорату рекао да ресорно Министарство има сталну комуникацију са МУП-ом, те да су екипе обављале контролу и током ноћи.

"Очигледно да постоји одређена хистерија и да ово има одређену политичку позадину, која свакако иницијално нема везе са нашим главним градом или са државом. У том смислу је недопустиво да било ко изврши удар на најмлађу популацију или будућност једне државе зарад само њима знаног и легитимног политичког циља", рекао је Ружић новинарима.

Он је нагласио да дјеца не смију бити мета било чијег политичког циља и додао да се све чини да се ванредна ситуација неутралише.

"Трудимо се да школску годину приведемо крају на регуларан начин. Све надлежне институције и министарства и надлежно тужилаштво имају одговоре на ове изазове", поручио је Ружић.

Током јучерашњег дана у пријеподневним и поподневним часовима електронском поштом упућене су пријетње о постављеној експлозивној направи на адресе 173 школе.

Испоставило се да су дојаве о бомбама биле лажне, а у неким школама још су у току безбједносне провјере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана