Радуловић: Запрепашћујућа спрега криминала и полиције

Танјуг
Foto: Вијести.ме

ПОДГОРИЦА - Одбор за политички систем, правосуђе и управу одлучили су да саслушају челнике тужилаштва, премијера Дритана Абазовића и министра унутрашњих послова Филип Аџића због укидања забране уласка у Црну Гору шефовима криминалног клана из Србије Вељку Беливуку и Марку Миљковићу.

На контролном саслушању биће и поступајући тужилац у Основном тужилаштву Вукас Радоњић, тадашњи руководилац ОДТ Никола Боричић те садашњи шеф ОДТ Подгорица Душко Милановић и главни специјални тужилац Владимир Нововић.

Како је објаснио предсједник Одбора Момо Копривица, саслушање ће бити обављено 11. априла. 

Иако је поменуто име бившег полицијског званичника Зорана Лазовића, као једног од људи које би требало саслушати, Копривица је рекао да он више није функционер. 

"Позив иде органима власти, он више није дио органа власти", рекао је Копривица и додао да је циљ проверити поступање органа власти. 

Копривица је појаснио и да је у систему кривична пријава коју је овим поводом подјелило Министарство унутрашњих послова, те је зато битно саслушати представнике МУП-а Црне Горе. 

Како преноси портал РТЦГ, сједници присуствују само посланици Демократског фронта (ДФ), Демократске Црне Горе, Социјалистичке народне партије (СНП), Грађанског покрета УРА и ЦИВИС-а.

Посланик Демократског фронта Бранко Радуловић казао је да је констатција министра унутрашњих послова Филипа Аџића да постоје стотине криминалаца у Управи полиције запрепашћујућа.

"Претходни систем је изграђен на томе, организовани криминал је постао део власти. Садашња власт и влада, као и она претходна, нису имали довољно демократског капацитета како би се ухватили са тим у коштац", казао је Радуловић.

Предсједник Одбора Момо Копривица рекао је да и у овом случају постоје озбиљне сумње да је државни систем стављен у функцију криминала, односно да је полиција стављена у службу једног клана.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана