Првачићима у Београду уручене прве маске Новакове фондације

Танјуг
Foto: Dalibor Danilović/Fondacija Novak Đoković

БЕОГРАД- Фондација Новак Ђоковић је првацима у Основној школи Дринка Павловић у Београду уручила заштитне пакете који садрже маске и гелове за суво прање руку, произведене у сарадњи са Галеником и Колоидом, а уз подршку Привредне коморе Србије.

Ово је само прво уручивање пакета у оквиру хуманитарног пројекта фондације Нано борци - подршка образовном систему Републике Србије.

Како је приликом уручивања маски ђацима најавила Маја Кремић, национална директорка Фондације Новак Ђоковић, пакети ће у наредне двије недјеље бити подијељени првацима широм Србије.

Према њеним ријечима биће подијељено 100.000 пакета и свих 64.175 првака добиће пакет који укључује тзв. сребрну маску, односно баријерну маску са интегрисаним јонима сребра и зеолитом и гелове за суво прање руку са јонима сребра, као заштиту од патогених организама.

„Деца из материјално угрожених и вишецланих породица добиће и по два или три пакета, а део пакета биће подељен и васпитачима и школском особљу које брине о деци“, рекла је Маја Кремић.

Додала је да су маске самочистеће и могу да се користе мјесец дана, што ће помоћи и заштити породичних буџета.

Захваљујући Фондацији Новак Ђоковић што брине о здрављу и безбиједности ученика, директор Основне школе Дринка Павловић Јоле Булатовић је истакао да је овај пројекат добродошао из два разлога.

„Први је тај што децу од почетка основног образовања треба учити да брину о здрављу, а посебно сада у време епидемије, тако да се пројекат уклапа у посао који појачано радимо ових дана и месеци“ рекао је Булатовић.

Као други разлог је навео то да је веома важно да славне личности какав је без сумње Новак Ђоковић, дају пример и мотив најмлађим да се правилно односе према свом здрављу, јер се најмлађи угледају на познате личности.

Ема Гоцевић из компаније Колоид је захвалила Фондацији Новак Ђоковић што је препознала њихов квалитет и нагласила да је велику улогу у производњи ових маски имала Привредна комора Србије.

„Компанија Колоид се дуго бави нано технологијом сребрних јона и свој квалитет је најбоље показала сада када је у току пандемија вируса корона и када је требало направити нови производ који би био на природној основи и здрав, какве су ове сребрне маске“, рекла је Ема Гоцевић.

Појаснила је да је ријеч о трослојним маскама, а да слој који иде до лица има сребрне јоне интегрисане ултразвуком и зеолит.

Ова технологија је према њеним ријечима веома важна јер не ствара инфекције на кожи, па су маске безбиједне за употребу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана