Претучен радник БИА на Звездари, ухапшен нападач

Танјуг
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

БЕОГРАД - Радник Безбједносно информативне агенције (БИА) М.С. нападнут је у сриједу увече на Звездари и то док је био на службеној дужности, а полиција је убрзо ухапсила нападача И.А. и по налогу Првог основног јавног тузилаштва му одредила задржавање.

Осумњичени И.А. ће данас бити саслушан у тужилаштву због сумње да је извршио кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности, речено је Тањугу у тужилаштву.

Радник БИА је, како се сада вјерује, у нападу задобио лаке тјелесне повриједе, што ће тек бити потврђено вјештачењем, а ако се испостави да је ријеч о тешким повриједама, надлежност за овај случај преузеће Више јавно тужилаштво.

И.А. се сумњичи да је 22. септембра око 22.30 часова у улици Јованке Радаковић на Звјездари у локалу "Чирс бар" напао службеника БИА док је био на дужности.

Након вербалне расправе, И.А. је физички насрнуо на М.С, који му се представио као радник БИА, ударио га руком у предјелу главе, а затим за њим ушао у угоститељски објекат гдје је радник БИА покушао да се склони и позове помоћ.

И.А. га је међутим ухватио за врат и избацио из објекта, а након тога му је задао још три ударца у главу од којих је М.С. задобио лаке тијелесне повриједе. Након саслушања у тужилаштву, биће познато да ли ће тужилац тражити од суда да за И.А. одреди притвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана