Подигнута оптужница против Малчанског берберина, пријети му доживотни затвор

Г.С.
Подигнута оптужница против Малчанског берберина, пријети му доживотни затвор

Више јавно тужилаштво у Нишу подигло је у понедјељак оптужницу против Нинослава Јовановића (46), познатијег као “малчански берберин”.

Ово је за “Новости” потврдила Ана Гајић, портпоралка нишког Вишег суда којем је оптужница достављена на провјеру. Засад, међутим, нема детаља шта се тачно Јовановићу ставља на терет, након што је 5. јануара ухапшен због сумње да је отео и злостављао дванаестогодишњу дјевојчу из Сувог Дола код Ниша.

Наиме, он је 20. децембра Монику К. на превару увео у кола, након што ју је убиједио да је он нови електричар у школи. Од тада се дјевојчици губио сваки траг, све до 29. децембра када је пронађена у једној напуштеној кући у селу Пасјача. Међутим, Јовановић је тада успио да побјегне полицијској потјери, а ухапшен је неколико дана касније, на сеоском гробљу у родној Малчи.

Нинослав Јовановић је на саслушању у тужилаштву описао цијелу отмицу, по свему судећи, рачунајући да ће тиме, на основу искустава са ранијих суђења, себи створити макар неку олакшавајућу околност. Након тога, провео је мјесец дана у Специјалној затворској болници Окружног затвора у Београду, гдје му је урађено и психолошко вјештачење по налогу судије за претходни поступак Вишег суда у Нишу.

Налаз и мишљење вјештака достављени су суду и тужилаштву које води истрагу против Јовановића, али шта се у њему наводи, за сада није обзнањено јавности.

Више јавно тужилаштво у Нишу води истрагу против Јовановића због сумњи да је отео, десет дана држао, мучио и злостављао Монику К. Уколико му се све ово ставља на терет оптужницом која је подигнута, према закону прети му казна од најмање 10 година или казна доживотног затвора.

Интензивна потрага за Нинославом трајала је 17 дана. У њу су поред полиције били укључени и припадници Жандармерије, Војске, хеликоптерска јединица, али и многобројни грађани, као и пси трагачи.

Дојава комшија

НА дан кад је ухапшен Јовановић, полиција је добила дојаву од једног житеља Малче да га је видио на 300 метара од своје куће. Тада је успио да побјегне, а престрављени мјештанин је тада открио да је он, заправо, преспавао у његовој штали. И то се десило само неколико стотина метара даље од куће у којој му живе родитељи и брат. Други комшија посвједочио је да је Нинослав протрчао кроз његово двориште. (novosti.rs)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана