Петковић: Tражимо решење, Вучић се обраћа јавности у недељу

Танјуг
Петковић: Tражимо решење, Вучић се обраћа јавности у недељу

БЕОГРАД-Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да је јучерашњи дан у Бриселу био изузетно тежак, а да је делегација Београда, на челу са предсједником Александром Вучићем борила за мир, и за проналажење рјешења.

"Јучерашњи дан је био изузетно тежак. Не можемо да кажемо да је дан био успешан, али дали смо све од себе да се изборимо за мир и да наставимо разговоре како бисмо ишли у правцу компромисног решења", рекао је Петковић на прес конференцији.

Он је рекао и да је поносан на начин на који је предсједник Србије Александар Вучић јуче бранио позицију српског народа и трагао за компромисним рјешењем, како би сачувао мир и на миран и мудар начин одговарао представницима међународне заједнице и Аљбину Куртију, иако су разговори јуче били неуспјешни.

"Имамо председника који се искрено, посвећено и одлучно борио за српске интересе, за интересе српског народа, и очување мира на Западом Балкану", рекао је Петковић.

Додао је да су и бројни представници међународне заједнице признали да је делегација Београда била посвећена, трагала за рјешењима, и да су сви јасно увидјели колико је Београда био конструктиван, излазио са приједлозима и рјешењима и био спреман да за договор, док није постојала никаква спремност и потуно одбијање Приштине, односно Куртија.

"Вучић је водио рачуна да све време, као и сви чланови тима остану мирни и сталожени, искљуучиво посвећени проналажењу решења, да не дозволимо ни у једном тренутку да нас Курти испровоцира, а било је и таквих момената", рекао је Петковић.

Обраћање предсjедника Вучића у недељу у 13:30

Предсjедник Србије Александар Вучић обратиће се грађанима о актуелној ситуацији, дијалогу, предлозима и понашању Аљбина Куртија, у недељу у 13:30, саопштио је данас директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

Предсjедник Србије, каже, не може да се помири с тим да немамо решења, да имамо сукобе на КиМ и зато је цео јучарашњи дан, а и данас ради на изналажењу решења.

„У недељу ће председник говорити о свему, дијалогу, предлозима, понашању Куртија, као и нашом жељом да пре свега сачувамо мир и стабилност, животе наших грађана на КиМ“, казао је Петковић.

Указао је да је још из Брисела Вучић заказао састанак са политичким представницима са КиМ, за недељу у 11 часова у Палати Србије.

Петковић је додао да ће Вучић потом имати и телефонски разговор са председником Азербејџана, са којим ће разговарати о куповини струје по коректним условима. Потом ће се Вучић, како је рекао, обратити нацији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана