Патријарх Порфирије: У личности владике Лаврентија сабране најљепше особине

Срна
Патријарх Порфирије: У личности владике Лаврентија сабране најљепше особине

БЕОГРАД - Његова светост патријарх српски Порфирије саопштио је поводом смрти Његовог преосвештенства епископа шабачког Лаврентија да је владика поштовао сваку личност, да је гајио њежну љубав према свом народу и био спреман да помогне свакоме у невољи.

Српски патријарх нагласио је да је владику Лаврентија красила потпуна и безусловна оданост Цркви, њеном устројству, поретку и њеном јединству.

Патријарх је додао да су се у личности владике Лаврентија сабрале најљепше особине које су красиле ону плејаду српских архијереја који су у доба блаженог спомена патријарха српског Германа пуног тешких искушења “чували и очували Виноград Господњи засађен у српском народу”.

“Ми се са тугом опраштамо од овог дивног архијереја и молимо Богу за покој његове душе, и у исто време се питамо шта нам то Бог указује када је овај час изабрао да себи позове најстаријег српског архијереја”, навео је патријарх српски у својој поруци на “Инстаграму”.

Српски патријарх навео је да се епископ Лаврентије упокојио данас у Шапцу послије 64 године монашке и 55 година архијерејске службе.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана