Оружане снаге Србије до даљег у највишем степену борбене готовости

Срна
Оружане снаге Србије до даљег у највишем степену борбене готовости

БЕОГРАД- Оружане снаге Србије остају до даљег у највишем степену борбене готовости због бруталне примјене силе од предсједника Владе самопроглашеног Косова Аљбина Куртија и његових снага према српском народу на Косову и Метохији, одлучено је данас на сједници Савјета за националну безбједност Србије.

Током састанка Савјета договорене су све неопходне безбједносне активности с циљем снажења одбрамбених капацитета Србије, саопштено је из Прес службе предсједника Србије.

У саопштењу је наглашено да КФОР/НАТО није обавио свој посао у складу са Резолуцијом 1244 Савјета безбједности УН и Војно-техничког споразума из Куманова.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић овлашћен је да одржава директан контакт са командантом КФОР-а, у покушају да обезбиједи да КФОР/НАТО испуни своју функцију и мандат, у складу са релевантним актима УН и заштити Србе на Косову и Метохији.

-Србија ће бити чврста и непоколебљива у заштити свог народа - наглашава се у саопштењу.

Предсједник Србије Александар Вучић, који је данас присуствовао сједници Савјета за националну безбедност Србије, поручио је да ће држава бити чврста и непоколебљива у заштити српског народа на Косову и Метохији.

-Република Србија биће чврста и непоколебљива у заштити свог народа-  написао је Вучић на "Инстаграму".

На сјеверу Косова и Метохије јуче је такозвана косовска полиција насилно упала у зграде општина у Зубином Потоку, Звечану и Лепосавићу, употријебивши сузавац, димне и шок бомбе против Срба који су покушали да је спријече да уђе у општинске просторије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана