Нови детаљи о убиству Ранка Ескобара

Г.С.
Нови детаљи о убиству Ранка Ескобара

БЕОГРАД - Убиство Никшићанина Ранка Радошевића (54), званог Ранко Ескобар, поново је уздрмало подземље региона, а према сазнањима Курира Радошевић је увелико већ развијао своје послове у Београду.

Наиме, он је био власник ауто-плаца у Београду гдје су се продавали углавном луксузни аутомобили, а најјефтинији је коштао 30.000 евра. А како сазнаје Курир, Радошевић је био власник и кафића на пумпи у којем је и убијен тог 9. марта.

Ранко Ескобар је, да подсјетимо, убијен у кафићу на бензиској пумпи у Рушњу када су у његов локал упала два нападача са пиштољима у рукама, носили су капуљаче и хируршке маске на лицу.

“Брзом акцијом полиције осумњичени за његово убиство су ухапшени. Као директни извршиоци означени су Стефан З. (28) из Лебана и Лука В. (26) из Краљева, а као њихови помагачи малољетница (17) која је ухапшена са њима у штек стану и пар из Брчког Азра Ш. (22) и Марко П. иначе вођа навијача Партизана у овом граду Републике Српске”, подсјећа извор Курира.

Према ријечима извора Ранку је посао са аутомобила био примаран.

“Тај ауто-плац је њему био јако важан и много је уложено у цијели посао и аутомобиле са којима је радио. Због тога је свако возило било изнад просјека, са цијеном која се пратила квалитет. Једини начин да он буде заинтересован за разговор са неким кога не познаје били су ти аутомобили, тако је намамљен”, каже извор Курира.

Ранко је, иначе, испред свог кафића у ком је и убијен имао и неколико скупоцјених аутомобила марке “ауди”,”брабус”, “мерцедес” и “ленд ровер”.

“Претпоставља се да су ти аутмобили били изложени на паркингу кафића као реклама”, додаје саговорник.

Управо тако су, да подсјетимо, убице намамиле Радошевића да дође у кафић на састанак са њима.

“Они су, највјероватније, са њим разговарали да се нађу и договоре куповину аутомобила, а он је као мјесто изабрао свој кафић што је са пословне стране добар потез и приказује га као озбиљног човјека. Међутим, није био опрезан и плаћеници су у њега испалили седам метака усред локала чији је власник”, каже извор.

Наручилац

Мотив убиства Ранка Радошевића није откривен, али, како је Курир већ писао, ухапшени Марко П., на саслушању је испричао да је налогодавац за ову ликвидацију иста особа која је наредила убиство Луке Жижића у на Новом Београду прошле године.

“Наводни мотив у оба напада који су одрађени по истом моделу, је страх од крвне освете. Радошевић и отац Луке Жижића су обојица родом из Никшића. Када је Лука убијен у априлу прошле године претпостављало се да је налогодавац био у страху да би Лука могао да се свети због нерашчишћених рачуна из прошлости”, подсјећа извор Курира и додаје:

“Исти је човјек, тако, наредио и да се отпише Радошевић који би могао да се освети за Лукино убиство. Истрага ће доказати о чему се тачно ради, али претпоставка је и да је исто човјек у Никшић послао Уроша Н. са фалсикованим документима, да ликвидира Лукиног оца, Мија Жижића”.

Мистериозни мушкарац

Радошевић је сахрањен 13. марта када га је на вјечни починак испратило око 500 људи, међу којима су били и неки познати јавности. Међутим, велику пажњу привукло је 20 људи са црним маскама, капуљачама, наочарима, од којих су неки носили и панцирне кишобране.

Стали су у формацију у облику шпица, како би покрили мистериозног мушкарца који је дошао да породици изјави саучешће и опрости се од Радошевића. Спекулација у јавности је било много око тога ко је желио да прође непримијећен, али до данас мистерија није ријешена.

Надимак Ескобар

Радошевић се у јавности доводи у везу са шкаљарским кланом и убијеним вођом Јованом Вукотићем, а његов надимак Ескобар свима је запао за око.

“Дарко Шарић је прије неколико година, на једном од суђења у Специјалном суду у Београду, обраћајући се свједоку-сараднику Небојши Јоксовићу, прво од судије тражио да загрли свог дојучерашњег сарадника, кога је потом испитивао, а убрзо је свједока-сарадника оптужио да му је 'све то намјестио како би заштитио Ранка, Ескобара из Никшића”, подсјећа саговорник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана