Нападнут српски дјечак на Косову, родитељи сумњају на покушај отмице

Срна
Нападнут српски дјечак на Косову, родитељи сумњају на покушај отмице

ОБИЛИЋ - Непознате особе физички су данас напале дјечака Мартина Вуксановића у селу Племетина код Обилића, који се из школе враћао кући, а његов отац сумња да је ријеч о покушају отмице.

Отац дјечака Предраг Вуксановић рекао је да се напад догодио на путу од Племетине према сусједном селу Прилужје, када се његов син, ученик трећег разреда, враћао из школе кући.

“Мог сина је кући допратио комшија у чије је двориште успео да побегне, када се отрго из руку особе која је покушала да га увуче у аутомобил. Из жаудијаж црвене боје, непозната особа је отворила врата и руком дохватила Мартина. На срећу, успео је да побегне и заштиту потражи у првом дворишту”, испиричао је Вуксановић за РТС.

Он каже да не зна ко су особе из аутомобила, али да су их људи из села примјетили како одлазе у сусједно село Хамидија, у којем нема Срба.

Вуксановић је случај пријавио полицији, чији су припадници били у Племетини и отишли након што их је упознао са инцидентом.

Он наводи да не зна да ли ће полиција да покрене истрагу и организује потрагу, наводећи да је прије шест мјесеци на истом путу нападнут и његов старији син и да о том инциденту нема никакву повратну информацију.

У Племетини живи стотинак српских домаћинстава. Са Србима који су остали да живе у Прилужју, Бабином Мосту, Грацу, чине компактну српску средину на подручју између Косовске Митровице и Приштине, а у залеђини су окружени албанским становништвом.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана