МУП Србије: У три одвојене акције ухапшено осам полицијских службеника

Срна
Foto: Архива

БЕОГРАД- Припадници Сектора унутрашње контроле Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије ухапсили су у три одвојене акције осам полицијских службеника, док су против четворо поднијели кривичне пријаве због сумње да су кршили закон.

Ухапшен је један полицајац из Бојника, као и седам припадника крушевачке полиције, док су кривичне пријаве поднесене против четворо полицијских службеника из Обреновца, саопштено је из МУП-а Србије.

Полицајац из Бојника је осумњичен за злоупотребу службеног положаја, односно да је открио податке из оперативних извјештаја мушкарцу и жени из Бојника за које је постојала основана сумња да се баве недозвољеном трговином дувана.

Припадницима крушевачке полиције стављено је на терет да су од 31. октобра до 14. новембра, приликом контроле саобраћаја на подручју општине Ћићевац, од лица која су затекли у извршењу саобраћајног прекршаја или другог незаконитог поступања, захтијевали и примали новац, како не би извршили службену радњу.

Из МУП-а наводе да су, због сумње да су извршили кривично дјело давање мита, ухапшени по један Београђанин и Краљевчанин.

Кривичне пријаве поднесене су против четворо припадника МУП-а из Обреновца. Двоје се терети да су из предмета који се односи на захтјев за набавку оружја уклонили негативну теренску провјеру и замијенили је провјером која омогућава несметано издавање одобрења за набавку оружја лицу које није испуњавало све услове.

Против полицајца из Обреновца поднесена је кривична пријава због сумње да је користио мобилни телефон који је, као предмет кривичног дјела, привремено одузет од осумњиченог.

Кривична пријава поднесена је и против полицијске службенице због сумње да је довела у заблуду оштећену да јој преко познаничких веза може омогућити упис на Криминалистичко-полицијски универзитет у Београду.

Оштећена је полицијској службеници у више наврата давала новац који је осумњичена од ње захтијевала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана