Министарство одбране Србије: Војска у Рашкој и Новом Пазару у првом степену приправности

Срна
Полагање војничке заклете 17.09.2021
Foto: vs.rs | Полагање војничке заклете 17.09.2021

БЕОГРАД - Јединице Војске Србије су у повишеној борбеној готовости у гарнизонима Рашка и Нови Пазар, јер држава на тај начин жели да пошаље јасну поруку да се више неће догодити погром српског народа, изјавио је министар одбране Небојша Стефановић.

Стефановић је истакао да Војска Србије не провоцира, али је спремна да заштити народ уколико се догоди било шта што угрожава његов живот.

Министар Стефановић, који је присуствовао презентацији спремности припадника војске да одговори на све постављене задатке и заштити све грађане Србије, сматра да предсједник Србије Александар Вучић повлачи одличне потезе с циљем деескалације тренутног стања на сјеверу Косова и Метохије.

Коментаришући позиве из ЕУ да се "обје стране" уздрже од провокација, Стефановић је навео да је свака провокација била од стране Приштине, па и оно што се могло видјети на Јарињу и Брњаку.

"Нажалост, и најновији догађај, пребијање Срба. Све оно што се дешава указује колико је председник био у праву када је говорио да ће се то дешавати. Да је то део организоване кампање", нагласио је Стефановић, те је упитао "шта је то Београд урадио".

Стефановић је додао и да очекује реакцију ЕУ и Кфора, али да је тренутно најважније заштитити животе Срба.

"Ми ћемо наставити да радимо свој посао никога не провоцирајући, али, по налогу председника, бити спремни да заштитимо свој народ", нагласио је Стефановић.

Стефановић је са начелником генералштаба генералом Миланом Мојсиловићем посјетио припаднике Војске Србије у гарнизонима у Новом Пазару и Рашки.

Посјети људству и дијелу најсавременије технике којом војска располаже присуствовао је и командант копнене војске генерал потпуковник Милосав Симовић, а одржан је и састанак са командатима јединица Војске Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана