Мигранти у Београду упали на литургију па опљачкали вјернике

Агенције
Мигранти у Београду упали на литургију па опљачкали вјернике

Двојица мигранта упала су јутрос у цркву Светог Александра Невског на Дорћолу у Београду и покрали људе који су присуствовали литургији.

Како портал Нова.рс сазнаје, на мети ових лопова нашла су се два вjерника, а присутни грађани успјели су да савладају једног нападача, док је други успио да побјегне.

Ову информацију је за портал потврдио и отац Вајо Јовић, старјешина храма Светог Александра Невског у Београду, који је навео да је о цијелом случају обавијештена и полиција.

"Да, тачно је. Двојица су била, упали су у цркву током литургије која је била у току и отели су две ташнице, три мобилна телефона. Они се се по уласку у храм распоредили на две стране, људи су, када су видели шта се дешава, успели да једног од њих ухвате и одузели су му мобилне телефоне и новац који је украо. Други је успео да побегне, он је однео две ташнице, у једној је било 3.500 динара, док је у другој било 18.000, односно цела пензија једне жене", рекао је отац Вајо.

Како је навео, одмах су позвали полицију.

"Тог младића смо предали полицији, док је други успео да побегне. Тај један кога смо ухватили, покушао је да у једном тренутку узме телефон наводно, а уствари је имао нешто, да ли клешта или нож, не знам. Али, срећа, па је ухваћен на време и није стигао. Ово је једна дрскост, зар да људима ништа није свето попут литургије, страшно - рекао је старјешина.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана