Малчански берберин описао отмицу - дјевојчица покушала побијећи, пријетио јој убиством оца

Агенције
Малчански берберин описао отмицу - дјевојчица покушала побијећи, пријетио јој убиством оца

Дванаестогодишњу Монику К, Нинослав Јовановић познатији као Малчански берберин на превару је увео у кола након што ју је убиједио да је он нови електричар у школи, а када је схватила да је вози негдје другде рекао јој је да је њен отац "украо неке драгоцјености" и да ју је "отео док их не врати".

Монструм, који је ухапшен послије 17 дана интензивне потраге, испричао је на саслушању да је дјевојчицу шишао и злостављао у више наврата, а да је, када је покушала да побјегне, пријетио да ће јој убити оца!

Изопаченом криминалцу лисице на руке стављене су 5. јануара на малчанском гробљу послије пуних 17 дана, на овим просторима невиђене, полицијске потјере. Нинослав Јовановић је на саслушању описао цијелу отмицу, по свему судећи рачунајући да ће тиме, на основу искустава са ранијих суђења, себи створити макар неку олакшавајућу околност.

Међутим, како незванично сазнаје, о коликом се монструму ради најбоље свједочи податак да о злостављању дјетета није говорио као да сматра да се ради о силовању.

"Нисам планирао да је украдем"

Према незваничним сазнањима, Малчански берберин објаснио је да је крајем јуна, по одласку од куће због неслагања са родитељима, живио је у шуми и хранио се са оближњих поља. Аутомобил "пунто" наводно није планирао да украде, већ му је то пало на памет у тренутку док је на имању једног рођака трагао за храном, знајући гдје стоје кључеви.

"У наслељу Брзи Брод насумично је изабрао М. К. коју је на перфидан начин навео да уђе у кола, испричавши јој да је нови електричар који је почео да ради у њеној школи и да не зна пут. Дијете је поверовало и ушло у ауто, али је примијетила да су у једном тренутку кренули другим путем. Када га је упитала гдје иду, он јој је изрекао нову лаж - да је њен отац украо неке драгоцености и да је дошао да је отме због тога, док их не буде вратио", каже извор Блиц.

Јовановић је украденим колима дошао надомак земунице код Малчанске петље, где је, како је потврдио, први пут шишао и злостављао дијете. Ноћили су импровизованом шатору у врећи за спавање.

"Хтио је да настави колима, али је ударио у дрво па је морао да их остави. Кренули су пешице пругом ка Сврљигу која је затворена због реконструкције, гдје их је код Нишевца 21. децембра видио један човјек али ништа није посумњао јер јавност још није знала за отмицу. Преко села Палилула, пругом, дошли у у Сврљишки Миљковац гдје су ноћили у кући у сену под кровом. Ту је дјевојчици дао да једе туршију. У комшилуку је у недјељу ујутро 22. децембра затражио воду од једног комшије, рекавши да је пошао у дрва и да му се покварио камион, када је виђена и дјевојчица", наставља извор

Након тога, Јовановић је дјевојчицу водио ка селу Орешац јер је знао да таст његовог брата тамо има кућу у којој нико не живи. Дјевојчица је из те куће покушала да побјегне, али није успјела…

"Ушуњали су се у шталу, а Јовановић је обио сусједну кућу одакле је украо рибу и колаче које су јели. Ту је поново шишао и злостављао отету дјевојчицу која је ујутру покушала да побјегне", изашла је сама на улицу, али је Јовановић сустигао и вратио.

"Избезумљена дјевојчица је плакала и молила да је пусти, али јој је Јовановић запријетио да ће јој убити оца", додаје извор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана