Курти: Требало би да будемо срећни јер Влада не зависи од Српске листе

Танјуг
Курти: Требало би да будемо срећни јер Влада не зависи од Српске листе

ПРИШТИНА- Косовски премијер Аљбин Курти рекао је данас у парламенту да би Косово требало да буде срећно јер Влада не зависи од Српске листе као ни од, како је рекао, нелегалних структура које су имале за циљ да униште земљу.

За Србе који су дали оставке, а желе да се врате на своја радна мјеста, каже да треба да се пријаве на конкурсе, јер су, како је рекао, оставке и повлачење Срба из институција урађене из политичких разлога, и њихов повратак не може услиједити на политички позив, већ на професионалан начин пријавом на конкурс, преноси Коха диторе.
Курти је је пред пред посланицима  бранио свој приступ дијалогу са Србијом наводећи да су грађани гласали и подржали нови приступ.
" Да смо ми као претходне владе, када су зависиле од Српске листе, неповјерење би вјероватно било већ изгласано, али се десила велика промјена и то није могуће.", рекао је Курти.
Обавестио је посланике да се комуникација са локалним Србима наводно наставља, да су се састали са невладиним организацијама и грађанима и додао да да локални Срби нису ометали рад институција а као доказ наводи то што је Косовска полиција изрекла 1.800 опомена на које, тврди, није било притужби и инцидената. 
Полиција је како каже суочена са оставкама оркестираним из Београда, али се сналази.
-

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана