Кон: Ситуација критична, свакако се закаснило са мерама

Тањуг
Кон: Ситуација критична, свакако се закаснило са мерама

БЕОГРАД - Члан Кризног штаба, епидемиолог Предраг Кон, изјавио је данас да је ситуација у вези са корона вирусом критична, “чак на неким местима катастрофална” због смештаја пацијената и сматра да се “свакако закаснило са мерама”.

Кон је рекао да је још од 6. новембра медицински део Кризног штаба предлагао рестриктивније мјере, али да са друге стране постоји озбиљна аргументација, у вези са економским аспектом мјера.

“Катастрофално значи да ви практично немате у овој ситуацији где да сместите људе...Катастрофално је и што се непрекидно повећава како број умрлих, тако и регистрованих оболелих”, рекао је Кон за Н1.

Навео је да се Београд “мало издваја” и да је рано је још говорити о сигурном заравњењу, али да је “до неког заравњења дошло”.

На питање када ће се видјети посљедице тога што се нису поштовале епидемиолошке мјере током сахране патријарха, Кон је рекао “отприлике за око седам дана”.

На питање да ли се закаснило са мерама, рекао је да тврди да се “свакако закаснило”.

“Јасно је да се ситуација ипак није разумела довољно. Од јула месеца је почела прича о контролисању донетих мера. Прво је било да ће да се спроводи, па је речено да је неспроводиво, па је морао да се мења закон...”, рекао је Кон.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана