Ко је човјек који је замијенио Вучића на челу СНС-а

ГС
Ко је човјек који је замијенио Вучића на челу СНС-а

КРАГУЈЕВАЦ - Александар Вучић данас је на ванредној сједници СНС у Крагујевцу дао приједлог за свог насљедника на месту предсједника странке и истакао да сматра да би требало да га наслиједи тренутни министар одбране, а некадашњи градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић,што је мало касније и прихваћено.

Вучевић, нови први човјек СНС-а  је рођен 1974. године у Новом Саду. Основну школу "Васа Стајић" похађао је у родном граду, а потом је завршио гимназију "Јан Колар" у Бачком Петровцу. Дипломирао је на Правном факултету у Новом Саду 1999. године, са просјечном оцјеном 8,84. По завршетку факултета, одлази на служење војног рока у Врање, а потом у Гњилане, преноси Телеграф.

Адвокатуром се бави од 1999. године у породичној адвокатској канцеларији. Предсједник је Градског одбора Српске напредне странке Нови Сад.

За градоначелника Града Новог Сада изабран је у септембру 2012. године, након чега престаје да се бави адвокатским послом. Био је члан Управног одбора Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) од 2015. до 2016. године.

Након локалних избора 2016. године, у другом узастопном мандату је изабран за градоначелника Новог Сада, а 2020. године трећи пут је изабран за градоначелника, што се догодило први пут у историји града.

Потпредсједник Српске напредне странке постаје 2021. године, а прошле године постао је министар одбране.

Добитник је више признања.

Поред правних наука, историја и географија су његове омиљене друштвене области.

Говори енглески језик. Ожењен је Мајом, отац Михаила и Данила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана