Ива Илинчић дала детаљан исказ тужилаштву, идуће седмице свједочиће још неколико дјевојaка

Танјуг
Ива Илинчић дала детаљан исказ тужилаштву, идуће седмице свједочиће још неколико дјевојaка

БЕОГРАД- Након саслушања глумице Иве Илинчић у Вишем јавном тужилаштву у Београду, њени адвокати пренијели су новинарима да је свједочила у истрази против професора глуме Мирослава Мике Алексића, који је осумњичен за силовање и полно узнемиравање својих ученица.

Илинчићева је након више од четири сата свједочења, из Палате правде изашла са својим адвокатима и оцем, али није давала изјаву медијима.

Адвокати Југослав Тинтор и Денис Бећирић пренијели су да је Илинчићева дала детаљан и прецизиран исказ тужилаштву који ће се у даљем току поступка користити као доказ у овом поступку.

Указали су да због тајности истраге детаље њеног свједочења не могу да преносе јавности, али су оптимистични по питању исхода овог поступка против Алексића.

Они су поздравили интересовање медија јер сматрају да после овог случаја "више ништа неће бити исто" и апеловали за разумијевање и опрез у извјештавању због осјетљивости случаја и жртава које нису спремне да као Ива и њена колегиница Милена Радуловић изађу у јавност.

Навели су да сљедеће седмице очекују саслушање других оштећених девојака од којих они заступају још двије.

Ивин отац, такође адвокат, који ју је јутрос допратио у тужилаштво, по жељи ћерке је напустио саслушање.

Она је исказ дала у својству оштећене, као једна од дјевојака која је пријавила Алесића, а јуче је свједочила њена колегиница Милена Радуловић која је око пет часова давала исказ пред тужиоцем.

Детаљно је испричала све што је преживјела док је била у његовој школи глуме "Ствар срца", а на крају је одговарала и на питања Алексићевог браниоца.

Радуловићева је претходно у исповести јавности испричала да ју је Алексић први пут силовао почетком новембра 2012. године, када је имала 17 година, а он 61.

Након њене исповијести још дјевојака пријавило је Алексића за силовање и недозвољене полне радње.

Алексић је у понедељак саслушан у тужилаштву и негирао је кривицу. Одређен му је притвор до 30 дана. Професор глуме осумњичен је за осам силовања и седам кривичних дјела недозвољене полне радње почињених у периоду од 2008. до 2020. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана