Гашић: Нулта толеранција према мигрантима који су злоупотријебили гостопримство

Срна
Foto: МУП Србије

ХОРГОШ - Мигранти су злоупотријебили гостопримство и према таквима ће од сада имати нулту толеранцију, рекао је министар унутрашњих послова Србије Братислав Гашић данас у Хоргошу.

Гашић је истакао да сваки грађанин Србије мора да има загарантовану безбједност, као и да имовина грађана мора да буде заштићена од свих видова криминала.

"Па и од миграната који су злоупотребили наше гостопримство и својим чињењем направили да морамо да реагујемо као што смо ноћас реаговали. Од сада према свакој врсти врсти било каквог криминала је нулта толеранција" рекао је Гашић.

Он је додао да ће полиција Србије бити спремна да одговори свим безбједносним изазовима, поготову у овом дијелу земље гдје је велики број миграната, преносе београдски медији.

Министарство унутрашњих послова саопштило је раније да су припадници ударних оперативних група из Кикинде и Суботице, као и ових полицијских управа, заједно са Жандармеријом, ноћас одмах по пријави да се улицом крећу мигранти и пуцају једни на друге на подручју Хоргоша, започели детаљну претрагу терена и на лицу мјеста затекли шест миграната.

Међу њима један мигрант, старости око 20 година, имао је двије простријелне ране у грудима.

Приведено је више од 600 особа.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана