ДНК анализа потврдила да је у Дунаву пронађено тијело Матеја Периша

ГС
ДНК анализа потврдила да је у Дунаву пронађено тијело Матеја Периша

БЕОГРАД - ДНК анализом тијела које је јуче око 9.20 часова пронађено у Дунаву, на Ади Хуји, утврђено да се ради о хрватском држављанину Матеју Перишу (27) чији је нестанак пријављен полицији у Београду 31. децембра прошле године, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова (МУП) Србије.

Према прелиминарном налазу обдукције, смрт је наступила ненасилним путем.

МУП Србије саопштио је да су његови припадници од тренутка пријаве нестанка хрватског држављанина интензивно трагали за њим и предузимали све мере и радње како би га пронашли и расвијетлили све чињенице и околности нестанка.

-На проналаску Периша били су ангажовани припадници Полицијске управе за град Београд, Ронилачке јединице Жандармерије, Управе криминалистичке полиције, Полицијске испоставе за безбједност на ријекама, као и све полицијске станице на територији града Београда - саопштио је МУП.

Како наводе београдски медији, према првим сазнањима након обдукције, узрок смрти је утапање.

На Институту за судску медицину биће урађене и токсиколошке анализе, а на те резултате могло би да се чека недјељама.

У Београд су раније стигли представници загребачке полиције који су са српским колегама размијенили оперативне податке из истраге, преноси Блиц.

ДНК анализа је рађена по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду.

ДНК материјал потребан за идентификацију узет је одмах по извлачењу тијела младића из Дунава у Београду. ДНК је упоређен са ДНК Ненада Периша, оца Матеја Периша који је неста у у Београду у ноћи између 30. и 31. децембра 2021. године.

Периш је тада истрчао из клуба „Готик“, трчао по улицама Београда покушавајући да заустави такси и онда се, како се види на снимцима надзорне камере, степеницама спустио према Сави.

Иако је потрага на Дунаву трајала данима, тијело није пронађено.

Упућени кажу да је могуће да је тијело тек сада испливало јер су више температуре, а у Београду је дувао и јак вјетар.Претпоставља се да се тијело закачило испод Панчевачког моста и да због тога рониоци нису могли да га пронађу јер у тим условима могу да претражују ријеку само на додир.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана