Ђилас: Вјерујем Вучићу да ће бити одржани нови избори у Београду

Танјуг
Foto: Директно.рс

БЕОГРАД - Предсједник странке Слободе и правде (ШП) Драган Ђилас изјавио је данас да верује да ће бити одржани нови и избори за Скупштину Града и да ће они бити одржани у децембру или марту, што је, како је додао, рекао и предсједник Александар Вучић.

 “Мислим да ће Вучић испунити то што је рекао”, рекао је Ђилас новинарина након прве сједнице Главног одбора ШП од одржавања избора, а на којој је, додао је, закључено да не постоји могућност да ова странка учествује у власти са онима који су прије избора били на власти.

Он је тако одговорио на питање новинара, како након мјесец дана види састанак са предсједником и да ли вјерује да ће избори бити поновољени и додао да је то шанса, како је рекао, да Београд не воде Александар Шапић и Горан Весић.

“Боље да изборе имамо у року од шест или девет месеци него да идемо на улицу, која носи ризике'', рекао је Ђилас и додао да је предсједник на ТВ Пинк рекао да је на опозицији да кажу који им термин одговара.

''Верујем да ће обећање о изборима испунити”, нагласио је Ђилас и додао да онда остаје да се види да ли ће “они други'' изаћи на те изборе или ће чекати регуларне”.

Ђилас је навео да је на сједници ГО било речи и о ситуацији у свијету и очекивању да се Србија придружити политици ЕУ према Русији, тражећи начин како ће посљедице у енергетској сфери моћи да се смање, као што то ради и остатак Европе.

“Србија мора да се определи да прихвати европску политику у односу на Русију и свака друга одлука је против Србије”, навео је Ђилас и додао да санкције Русији не значе да дефинитивно идемо ка ЕУ јер недостаје борба против корупције, организованог криминала, бројни закони ....

Он сматра да Србија у овој ситуацији не може да бира.

“Свет је донео одлуку на који начин ће се борити против рата. Србија мора да прихвати такву политику, а као део Европе мора да објасни зашто санкције нису најбољи механизам”, рекао је Ђилас и нагласио да Србија у овој подјели свијета на црно бијело мора да буде на правој страни.

Како каже морамо да водимо не само превропску потлику већ и просрпску како би грађанима омогућили бољи стандард.

“Изазови пред целом Европом су огромни, а пред Србијом још већи”, рекао је он.

Оцијенио је да не постоји разлог да се одуговлачи са формирањем инситуција, а посебно не због једног бирачког мјеста у Бујановцу, односно у Великом Трновцу.

Ђилас је позвао да се не чекају максимални рокови за конституисање власти и нагласио да би било дјелотворно за Србију да не избгуби цијело лето.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана