Дјевојчица (8) никад није била код љекара, ни видјела Сунце: Језиви детаљи живота злостављаног дјетета

ГС
Дјевојчица (8) никад није била код љекара, ни видјела Сунце: Језиви детаљи живота злостављаног дјетета

БЕОГРАД - МУП Србије расписао је потjерницу за Урошем Пашајлићем (38) који се терети да је годинама држао кћерку (8) као “роба” у стану на Звездари, дјевојчица је живјела у кади, а како је Телеграф сазнао од саговорника из истраге овог случаја, она никада није била код љекара, нити је изашла напоље.

- Девојчица никада није била код лекара на прегледу, није кренула у школу, нити је изашла напоље. Комшије дете уопште нису никада видели. Нађена је склупчана у кади, дезорјентисана, неухрањена... Дали су јој неопходну негу код лекара и пребачена је у прихватилиште, дакле, није животно угрожена. Осим тога, било је навода да се мајка детета појављивала око стана на Звездари. Ти наводи нису потврђени, мајка је осуђивана, њој је правно одузето старатељство, она је зависник, лишена је могућности да буде “мајка” детету, тако да надлежни њу нису ни тражили, нити ће. Чека се да он буде ухапшен - рекао је саговорник из истраге овог случаја.

Иначе, припадници Министарства унутрашњих послова трагају за Урошем Пашајлићем (38) из Београда због сумње да је извршио кривична дјела насиље у породици, запуштање и злостављање малољетног лица и кршење породичних обавеза.

Подсјетимо, дјевојчица (8) коју је отац годинама држао као роба у стану на Звездари, како Телеграф сазнаје, нађена је у склупчана у кади и дезорјентисана.

- Две полицајке су провалиле у стан и пронашле девојчицу у кади. Била је склупчана и дезорјентисана. Једва је говорила, а још увек се не зна да ли је излазила напоље. На кади је било неколико кесица переца и остаци убуђале хране које је девојчица јела. Такође, ту је и једна фотографија на којој су мушкарац и девојчица за које се претпоставља да су Урош и дете - рекао је саговорник из истраге овог случаја.

Наводи да је дијете припало оцу на старање након што је мајка завршила у психијатријској установи, јер је, под дејством наркотика напала своју мајку. Прије четири дана дежурни замјеник јавног тужиоца Првог основног јавног тужилаштва у Београду је обавијештен од стране полицијских службеника да је у ПС Палилула дошла Ивана Л. (47) која је пријавила насиље од стране невјенчаног супруга Уроша Пашајлића, који јој је нанио видне тјелесне поведе.

Наиме, замјеник јавног тужиоца је дао налог да полицијски службеници због хапшења осумњиченог оца насилно уђу у стан, обзиром да нико није отварао врата. Он није био у стану, али је пронађена дјевојчица старости осам година која је одмах упућена на љекарске прегледе и смјештена у Дом за незбринуту дјецу, одакле је пребачена у дјечију клинику ради даљих детаљних прегледа, будући да је констатовано да је дијете неухрањено и запуштено.

По налогу дежурног замјеника јавног тужиоца одмах је расписана потрага за осумњиченим због сумње да је извршио кривично дјело Насиље у породици, потом Противправно лишење слободе невјенчане супруге, као и да је извршио кривично дјело Запуштање и злостављање малољетног лица и Кршење породичних обавеза у односу на дијете.

До сада је Прво основно јавно тужилаштво дошло до сазнања да је девојчица одлуком суда повјерена на старање оцу, с обзиром на то да је мајка раније била зависник, а да је утврђено да је отац подобан родитељ.

Након што осумњичени буде ухапшен, биће му одређено задржавање како је то наложено од стране дежурног замјеника јавног тужиоца дана 24.03.2023. године, те ће у законском року бити саслушан на околности извршења кривичних дјела која му се стављају на терет, а затим ће тужилаштво спровести доказни поступак о чему ће јавност бити благовремено обавијештена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана