Дјеца, наставници и житељи Ораховца очистили прекречени мурал са ликом Ђоковића

ГС
Мурал
Foto: Косово онлајн | Мурал

ОРАХОВАЦ - Ученици локалне основне школе и гимназије, заједно са наставницима и другим српским житељима Ораховца, организовали су чишћење мурала са ликом Новака Ђоковића, који су синоћ непознати починиоци префарбали бијелом бојом.

Члан Привременог органа општине Ораховац Марко Сташић казао је поводом уништавања мурала са ликом Ђоковића да је случај пријављен полицији, али да не вјерује да ће ишта бити ријешено, преноси Косово онлајн.

- Ово је само још један од инцидената у низу, напад на Србе, од пуцњаве, крађе, не знам шта више. Имали смо и пљачке у селу, долазила је полиција али ништа није решено. Случај смо пријавили полицији, камере постоје, али не очекујемо да ишта буде решено. Не видим разлог коме некоме смета спортиса који је најбољи у свету ,он није ратни злочинац, некоме смета што је о први у свету и што је Србин - казао је Сташић.

Мјештанка Ораховца Оливера Радић каже да мурал са ликом Новака Ђоковића, како за мјештане тако и за омладину у селу, представља симбол слободе, који је неко покушао да уништи.

- Новак је победио за све нас. Новак је спортиста, није политичар, не би требало да никога врђа. Он је наш симбол овде, деца га воле, навијамо за њега. Овај мурал нам је био симбол слободе. Они који су га уништили, покушали да униште тај сан о ослободи, али неће успети. Ми ћемо мурал очистити и он ће заблистати на истом месту где јесте - казала је Радић.

Директорица Гимназије у Ораховцу Добрила Витошевић, која је са ђацима данас дошла како би очистили мурал, казала је да мурал са ликом Ђоковића смета само онима који се не разујмију у спорт.

- Сви обожавају Новака. Сви га гледају и диве се. А смета ономе ко се не разуме у спорт, у такмичење, у упоран рад, детаљно посвећен живот циљу, добром циљу - казала је Витошевић.

Мурал је осликан у марту прошле године, а уз њега је тада написана и порука на италијанском и српском језику: “Нема уназад чак ни да би се ухватио залет”.

Осликавање мурала Новака Ђоковића у Ораховцу био је почетак пројекта „Боја у ваздуху” који је покренула организација „Амићи ди Дечани” у сарадњи са умјетником Миланом Милосављевићем.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана