Цариници у Србији спријечили кријумчарење цигарета, пас открио дуван

Тањуг
Цариници у Србији спријечили кријумчарење цигарета, пас открио дуван

ХОРГОШ - Цариници су у сриједу на граничном прелазу Хоргош спречили кријумчарење готово 3.000 паклица скривених цигарета, захваљујући реакцији царинског пса обученог за откривање дувана и дуванских производа.

Кријумчарење је откривено када је на излазну контролу дошао празан аутобус косовских регистарских ознака који се са АП Косово и Метохија упутио ка Швајцарској где је требало да покупи путнике.

На питање цариника да ли имају нешто да пријаве, возачи су рекли да са собом носе само личне ствари, али је женка белгијског овчара малиноа, гребањем открила мјесто у аутобусу на којем је осјетила мирис дувана.

Цариници су након њене реакције истражили тоалет и пртљажник аутобуса, а потом прегледали аутобус на царинском мобилном скенеру, чији је снимак показао да се на ова два мјеста налази скривени бункер ручне израде са 3.000 тјесно наслаганих паклица разних цигарета, са акцизним маркицама Србије и АП КиМ.

Међу цигаретама највише је било плавог ''''винстона'''', око 2.000 паклица, које су привремено задржане до окончања прекршајног поступка против 38-годишњег возача из Бујановца.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана