Брнабић: Излазност на референдуму је изузетно добра, ускоро познат нови директор ЕПС-а

Танјуг
Foto: Архива

БЕОГРАД - Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је излазност на референдуму о уставним промјенама од више од 30 одсто изузетно добра и додала да је референдум, између осталог, показао да ће се ујединити сви, и крајна десница и љевица и евроскептици и еврофанатици, у покушају да ослабе предсједника Србије Александра Вучића.

Гостујући на телевизији Прва, Брнабић је рекла да је референдум показао и каква је Србија била 2009. године, а каква је данас.

С тим у вези, навела је да је о томе да ли је судство било независно најбоље говори реформа правосуђа из 2009. године, када је на власти била Демократска странка, када смо, додала је, у једном дану изгубили 837 судуија.

"Они су замијенили 837 судија у једном даном под плаштом реформе правосуђа, а уствари је то била политичка чистка у правосуђу", оценила је Брнабић.

Навела је да смо као посљедицу тога имали три самоубиства судија који су се, додала је, убили јер су проглашени као недостојни и завршили без посла, у немаштини.

"То је Србија 2009. године и политички утицај на правосуђе. Србија 2022. године - промјена Устава на начин да се гарантује независност судства, самосталност тужилаштва, да судије својом већином у Високом савјету судства бирају судије што ће гарантовати и већу одговорност и ефикасније правосуђе", рекла је Брнабић.

Премијерка је навела да је задовољна излазношћу, као и резултатом, али и додала да Вучић није задовољан резултатом. Грађани Србије су се на републичком референдуму 16. јануара изјашњавали о промјени Устава у дијелу који се односи на правосуђе.

За неколико дана ће се знати нови директор ЕПС-а

Премијерка Србије Ана Брнабић поновила је данас да ће се ускоро знати ко ће бити нови директор Електропривреде Србије.

"Биће познато ускоро, систем функционише и ради", рекла је Брнабићева.

Додала је да постоји ужи круг људи који би могли да буду на овој функцији, али није жељела да открије ко су они.

"Постоји ужи круг, биће познато за неколико дана", истакла је премијерка Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана