Застрашујуће откриће њемачког новинара о терористима из ОВК

Спутњик
Застрашујуће откриће њемачког новинара о терористима из ОВК

Приштина - Њемачки новинар Кит Кларенберг тврди да је на Космету уз ОВК била терористичка интернационала. Против Срба су ратовали муџахедини на челу са Аимом ал Завахиријем, "десном руком" Бин Ладена.

Терористичка интернационала ратовала је против српских снага на Косову и Метохији 1999. године, а у врху исламских терориста који су је предводили, налазила се и "десна рука" Бин Ладена Аим ал Завахири. Ове шокантне податке, у анализи за "Глобал рисрч", изнио је њемачки новинар Кит Кларенберг, уочи обиљежавања двије деценије од удара Ослободилачке војске Косова и НАТО-а на Кошаре, преносе "Новости".

У застрашујућем тексту "Двадесет година од косовског рата" Кларенберг наводи да је њемачка обавјештајна служба била кључна за стварање терористичке ОВК на КиМ, као и да је она имала најтачније податке о огромном богатству у српској покрајини. Међу најозлоглашенијим именима оних који су учествовали у рату на Косову и борили се против војске тадашње СРЈ, а потом починили злочине који су "окупали крвљу" Енглеску, Белгију, Израел, Француску и Сирију, наводи британског пуковника Џемса Лија Месура, који је у Сирији до прије неколико мјесеци водио хуманитарну организацију "Бијели шљемови", коју је званични Лондон задужио за распиривање рата на Блиском истоку. Помињући страну улогу у рату, новинар "Глобал рисрча" наводи да су војнике ОВК у Албанији обучавали специјалци ЦИА и Зелене беретке, као и да је британски САС био кључан за обуку терориста у Албанији. У Покрајину су "сасовци" упућивани на такозване оперативне пикнике, углавном да наводе авијацију. Аутор текста биљежи и податак да су први њихови војници ушли на Косово 21. марта 1999.

У врху најопаснијих исламских терориста који су дјеловали на КиМ, наводи се у тексту, налази се замјеник Бин Ладена Аим ал Завахири, који је лично водио јединицу муџахедина на Косову 1999. Аим ал Завахири је помогао у оснивању египатске милитантне групе Исламски џихад, а преузео је вођство Ал Каиде након убиства Осаме бин Ладена од стране америчких снага 2011. Прије тога су га често називали главним идеологом Ал Каиде. Неки вјерују да је он био "оперативни мозак" који је стајао иза напада на САД 11. септембра 2001. године.

Међутим, Ал Каида није једина исламистичка група која је дјеловала на Косову. Позивајући се на податке из истраге бившег тужиоца америчког Министарства правосуђа Џона Лофтуса, Кларенберг у тексту наводи као балканске терористичке ветеране Ал Мухајироуна, Бакрија Мухамеда, Абуа Хамзу и Харуна Рашида Асвата, кривце за напад на лондонски метро јула 2005. У исламистичкој групацији помиње се и Кан Шариф, који је учествовао у самоубилачком нападу у бару у Тел Авиву.

Кларенберг износи тврдње и да се двије деценије послије НАТО агресије западни наратив о разлозима напада на СР Југославију скроз распао. Он наводи да је јасно да Слободан Милошевић није никада имао идеју да прави "велику Србију" чистећи Албанце са Косова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана