Вучић: Нисам глорификовао Милошевића, праве се да нису чули

Танјуг
Вучић: Нисам глорификовао Милошевића, праве се да нису чули

Београд - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да су многи “фалсификовали” његов говор који је одржао у недјељу у Косовској Митровици.

Вучић је на конференцији одржаној са америчким сенатором Роном Џонсоном, поводом дијела говора који се односио на Слободана Милошевића, а који је изазвао бурне реакције прије свега у Хрватској, рекао да “неки јесу слушали, неки нису, а неки се праве да нису чули”.

“Говорио сам о будућности, о неопходности успостављања добрих односа Срба и Албанаца. Буквално су неки фалсификовали или се праве да нису чули. За Милошевића сам рекао да је имао највећу подршку, да је био велики лидер, али да су резултати његове владавине за Србе били веома лоши. Само што су многи испустили тај други део реченице”, рекао је Вучић.

Како каже, није желио да напада Милошевића “за оно за шта су га нападали други”.

“Оно што сам рекао јуче није глорификација, већ напротив озбиљна и одговорна критика политике коју смо водили и то је свако разумео. Зато сам рекао да је нама важно да не гајимо култ гробова, да не гајимо култ прошлости, већ будућности, а то што су неки то искористили само говори да нису спремни да се суоче са прошлошћу, да воде одговорну политику”, навео ја он.

Одговарајући на питања новинара о постизању споразума Београда и Приштине, Вучић је рекао: 

“Мислим да нема решења ни без САД, ни без Немачке ни без Русије. Било какав споразум је веома тешко, ужасно тешко, готово немогуће постићи, али треба да дамо све од себе. Ако би се тако нешто којим случајем догодило онда би било веома важно да све велике силе то подрже. Мислим да велике сииле пре свега треба да подстакну разговоре”. 

Да подсјетимо, Вучић се састао са сенатором Џонсоном.

Вучић је рекао да је сенатор Џонсон “увек желио да чује шта Срби имају да кажу и залагао се за мир на Балкану и трудио се да својим ауторитетом, знањем и присуством допринесе стварању компромисног рјешења између Срба и Албанаца, Београда и Приштине”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана