Симић: Нема потврде састанка са Ханом, остајемо у згради скупштине

Срна
Симић: Нема потврде састанка са Ханом, остајемо у згради скупштине
Симић: Нема потврде састанка са Ханом, остајемо у згради скупштине

Приштина - Потпредсједник Српске листе Игор Симић изјавио је да је европски комесар за проширење Јоханес Хан обавијештен о протесту посланика Српске листе, који су се затворили у згради косовске скупштине, али да још нема потврде да ће се састати са њима током сутрашње посјете Приштини.

Симић је рекао да ће посланици Српске листе остати током ноћи у згради парламента и сачекати Ханов долазак, иако он уопште није имао у плану да се састане са њима.


“После послатог захтева да се састанемо са њим, добили су потврду да је такав захтев примљен, али не и да ли ће до сусрета доћи. Ми ћемо остати овде, да се мирно и демократски боримо. Очекујемо да ће имати слуха”, рекао је Симић за РТС.

Он је упозорио да су одлуке Приштине да уведе таксе од 100 одсто на робу из Србије погубне. “Клизимо ка хуманитарној кризи. Сама ситуација је тензична”, рекао је Симић.

Предсједник Српске листе Горан Ракић изјавио је раније да српски посланици намјеравају да упознају Хана са посљедицама увођења таксе на српске производе, због које, како каже, прети хуманитарна катастрофа.

Хан ће сутра посјетити Приштину, након сусрета са предсједником Србије Александром Вучићем у Београду.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана