Рођак кандидата убио двије особе на изборном мјесту на истоку Турске

Агенције
Рођак кандидата убио двије особе на изборном мјесту на истоку Турске

Истанбул - Темел Карамолаолу, вођа мање турске исламске политичке партије “Фелисити”, изјавио је данас да је двоје људи убијено на истоку Турске на изборном мјесту.

Он је на свом Тњиттер профилу написао да су волонтер и посматрач избора убијени у једном округу провинције Малатја.

Турска новинска агенција Анадолија извијестила је данас д је једна особа убијена а једна повријеђена у свађи између присталица конкурентских кандидата на локалним изборима, преноси АП.

Карамолаолу је изјавио да је чланове странке напао рођак кандидата из турске владајуће Партије правде и развоја.

У Турској се данас одржавају локални избори на којима ће више од 57 милиона људи гласати на око 200.000 изборних мјеста у 922 округа. Грађани ће бирати представнике у локалним скупштинама, као и десетине хиљада комшијских, односно сеоских администратора који се називају “мухтари”.

Владајућа странка такмичиће се за градоначелничка мјеста у 27 градова, националисти у три, а заједно, као коалиција, биће у борби за мјеста у 21 граду.

Главна опозиција је коалиција Национална алијанса, која се састоји од секуларне Републиканске народне партије и националистичке Добре партије, преноси АП.

Про-курдска Народна демократска партија, друга највећа опозициона група у парламенту, биће на челу Курдске изборне алијансе, са кандидатима на југоистоку Турске.

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоан је ове изборе описао као “ствар националног преживљавања”, а током кампање је говорио да ће његова јака позиција бити “шамар” непријатељима Турске.

АП оцјењује да ће, у случају доброг изборног резултата странке, Ердоган појачати своју контролу над предсједништвом, парламентом и локалним самоуправама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана