Бившег шефа Дачићевог кабинета сумњиче за одавање тајне Шарићу

Блиц
Бившег шефа Дачићевог кабинета сумњиче за одавање тајне Шарићу

Београд - Бивши шеф кабинета министра унутрашњих послова Србије Ивице Дачића, Бранко Лазаревић, је под истрагом јер се сумња да је нарко клану Дарка Шарића дојавио да су под надзором полиције, пише “Блиц”.

Према писању тог листа, полиција и тужилаштво вјерују да је Лазаревић био у контакту са адвокатом Радованом Штрпцем, који је оптужен за прање Шарићевог новца.

Сумња се, наиме, да је управо Лазаревић дојавио Штрпцу да је цијели клан под присмотром полиције.

Такође, Штрбац је заступао Лазаревића у једном спору са српском банком 2007., у ком је Лазревић добио одштету од 50.000 евра, а како каже саговорник листа, Штрбац је након тога рекао да му је Лазаревић “дужник до гроба”.

Након тога, 2009. праћењем Штрпца откривено је да му је управо Лазаревић рекао да обрати пажњу на телефонску комуникацију, као и да се прислушкују Шарићев телефон и телефони Милета Јерковића и Андреје Крловића.

Послије тога цијела група престала је да о својим пословима говори преко телефона.

“Блиц” подсјећа да су Штрбац, Јерковић, Крловић и Шарић оптужени за прање новца, а да је Јерковић признао умјешаност у та кривична дјела и сада је под заштитом полиције.

Како објашњава извор “Блица”, Јерковић ће поново бити саслушан јер је наводно тражио од Штрпца да пита Лазаревића ко у МУП-у контролише приватизације и која се предузећа провјеравајау, а Штрбац се, након састанака са Лазаревићем, састајао са Јерковићем у Београду и Новом Саду.

О вези Лазаревића и Шарићевог клана сазнало се и праћењем Зорана Ћопића, против ког се у Србији и БиХ воде поступци због прања Шарићевог новца.

- Ћопић је помињао шефа кабинета од ког група добија податке - наводи саговорник листа.

Такође, познато је и да је Лазаревићев шурјак Никола Димитријевић, осуђен на годину дана кућног притвора јер је за Шарића купио предузеће “Митросрем”, што је и признао у споразуму са тужилаштвом.

Убрзо након привођења шурјака, Лазаревић је отишао с мјеста шефа кабинета министра унутрашњих послова Ивице Дачића који је у то вријеме био замјеник премијера.

Ново радно мјесто на које је Лазаревић распоређен је аташе у амбасади у Атини, гдје се и данас налази.

Сам Лазаревић, међутим, није желио да за коментарише наводне сумње у његове везе са Шарићем, кратко рекавши да не жели да коментарише такве глупости.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана