Због пријетњи Абазовићу полиција Црне Горе тражи помоћ Интерпола

Танјуг
Због пријетњи Абазовићу полиција Црне Горе тражи помоћ Интерпола

ПОДГОРИЦА - Полиција сумњичи Рожајца Р.Ш. да је претио лидеру политичке партије УРА Дритану Абазовићу, а пошто не живи у Црној Гори, затражена је помоћ Интерпола како би он био ухапшен, пише портал ЦдМ позивајући се на лист "Дан".

У пријетећој поруци Абазовићу поручује да ће бити заклан.

- Са једног профила на друштвеној мрежи упућене су пријетње Абазовићу, са чиме је упозната полиција, која је провјерама идентификовала Р.Ш. (69) из Рожаја као лице које је упутило пријетње, о чему су обавијештени службеници Одјељења безбједности Рожаје - саопштено је "Дану" из полиције.

Та информација је прослијеђена и службеницима Сектора за сузбијање организованог криминала и корупције и Групи за сузбијање високотехнолошког криминала.

Полиција је утрдила да су пријетње потекле из Улциња, а према изјави блиског сродника особе осумњичене за ово дјело, Р.Ш. не живи у Црној Гори, већ у Шведској, те је преко Одсјека за међународну оперативну полицијску сарадњу прослијеђен захтјев Интерполу Шведске и нордијском официру за везу за одређене провјере за то лице, наводе у полицији.

Са предузетим активностима упознат је и Абазовић, који је изјавио да се не осјећа угрожено.

- Даље радње по овом предмету су у току. Од стране надлежног органа сачињен је извјештај о безбједносној процјени степена угрожености лидера политичког субјекта УРА, те сходно томе Управа полиције према Дритану Абазовићу предузима мјере безбједносне заштите - саопштено је "Дану" из Управе полиције.

Како се сумња, Р.Ш. је поручио Абазовићу даће бити заклан.

- Абазовићу, ако наставиш дружбу са овим четницима, бићеш први заклан (не дај Боже), али то те чека. И многи муслимани и Албанци муслиманске вјероисповијести (шта се десило у Калуђерском Лазу код Рожаја), ако одеш са њима, чека те Улцињ, Рожаје, Плав, Гусиње… Пљевља су почела. Ти ћеш бити позван да си направио Сребреницу, Приједор, Вишеград, Фочу и Маркале. Дозови се памети, окрени се Црној Гори - написао је, како се сумња, Р.Ш.

Лидер коалиције „Црно на бијело" Дритан Абазовић гостујући раније на Фејс ТВ рекао је да су многа писма која је добио добронамјерна, а да је један дио њих наручен, подсећа ЦдМ.

Новинар га је упитао ко је најопаснији од оних који су му до тада пријетили.

- Најопаснији су два клана која су међународна позната и који су наш највећи бренд - „кавачки" и „шкаљарски" клан, који су дио великог нарко-картела. Важно је да људи разумију да криминалне структуре функционишу много боље него политичке - казао је Абазовић, који није открио име особе која му је пријетила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана