Вучић: Нова влада и скупштина трајаће до 2022. године, Дачић на челу Скупштине

Срна
Вучић: Нова влада и скупштина трајаће до 2022. године, Дачић на челу Скупштине

БЕОГРАД - Влада Србије и скупштинска већина биће ограниченог трајања, односно најкасније до 3. априла 2022. године биће одржани парламентарни избори заједно са предсједничким, рекао је лидер владајућег СНС-а Александар Вучић.

Он је, након сједнице Предсједништва СНС-а, рекао на конференцији за новинаре у Београду да је дефинисано шест основних циљева за нову владу Србије, коју ће водити Ана Брнабић.

Ти циљеви су борба за здравље грађана, за интересе српског народа на Космету и виталних интереса Србије, против мафије, за очување независности и самосталности Србије и војне неутралности, затим убрзане реформе у области владавине права, економско јачање Србије.

Вучић је рекао да је међу првим циљевима борба за здравље грађана, односно борба против вируса корона, да Србија буде међу пет најбољих европских земаља.

Он је додао да је за остварење тог циља потребна изградња нових капацитета, болница, те убрзано реновирање постојећих и изградња нових клиничких центара.

Вучић је навео да ће Ивица Дачић бити на челу Скупштине. 

"Имамо врло коректну сарадњу са СПС-ом. Имали смо нешто другачија виђења како би то требало да изгледа у будућности. Више сам ја прихватио Дачићеве предлоге него он моје. Добре ствари смо урадили за нашу земљу. За десет или 20 година моћи ће да види путеве и пруге које смо направили, да имамо вишу стопу раста од Шпаније, италије, Француске...", навео је Вучић.

Према његовим ријечима, сљедећи најважнији задатак јесте борба за интересе српског народа на Косову и Метохију, за очување виталних интереса Србије на Космету, што је тешка борба, због чега је потребно широко јединство народа, али и спремност за компромисна рјешења.

Вучић је рекао да је сљедећи циљ борба против мафије, која ће бити жестока, бескомпромисна и одлучна, односно против оних који су “економски прогрес Србије искористили да поставе своје системе за убијање и пљачку људи”.

“Рат између кланова, који нису пореклом из Србије, пренио се на улице Србије, неки су помислили да су чак и јачи од државе”, рекао је Вучић.

Он је нагласио да је циљ и очување независности и самосталног одлучивања Србије, да држава може да води своју политику, да је војно неутрална и да брине о својим националним интересима.

Вучић је навео као циљ и убрзане реформе у области владавине права и евроитнеграције, додајући да ће ова влада имати ново министарство за људска права и друштвени дијалог.

“Неће бити компромиса око поштовања елементарних људских права. Неће у Србији моћи да било ко туче некога”, рекао је Вучић, наводећи да је забринут због раста екстремистичких групација и оних који нападају грађане и мигранте.

Он је изразио увјерење да Србија ове године, упркос епидемији вируса корона, неће имати негативан привредни раст.

Вучић је рекао да очекује економско јачање Србије сљедеће године шест одсто, што је изузетно високо постављена љествица и да очекује да Србија у томе буде прва у наредне двије године у Европи.

Он је додао да ће се наставити са израдњом инфраструктуре, путева, пруга, јачање енергетике, да се даље јача војска и полиција.

Говорећи о обиљежавању 12 година од оснивања СНС-а, Вучић је навео да због епидемије неће бити велике светковине, а да ће сутра у 12.00 часова о плановима СНС-а за будућност говорити портпарол странке Милош Вучевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана