Велики сукоб навијача Хајдука и полиције код Загреба, двоје рањено

Танјуг
Велики сукоб навијача Хајдука и полиције код Загреба, двоје рањено

ЗАГРЕБ - На аутопуту између Загреба и Карловца ноћас је дошло до великих нереда и масовног сукоба између навијача сплитског Хајдука и полиције, а двије особе су рањене из ватреног оружја, извјештавају хрватски медији.

У сукобима је учествовало више стотина људи, а како је полиција саопштила, двије особе су рањене из ватреног оружја које су полицајци употријебили. У нередима је десетак полицајаца повријеђено, преноси портал Индекс.

Како је саопштила полиција, током организованог праћења око 1.600 навијача Хајдука у аутобусима, комби возилима и путничким аутомобилима који су се враћали с утакмице у Загребу са Динамом, навијачи су самоиницијативно стали на аутопуту А1 код одморишта „Десинец“ и тако блокирали све траке аутопута у правцу Карловца.

Потом је, оглушивши се на полицијска упозорења и наредбе, неколико стотина њих напало и гађало предметима полицијске службенике из више полицијских управа који су их пратили, извјестила је загребачка полиција.

Припадници полиције су узвратили и примијенили силу, укључујући и ватрено оружје, након чега је праћена колона поново стављена под контролу, наводи Индекс.

У току је идентификација и привођење осумњичених за кривична дјела и прекршаје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана