У слијетању аутобуса у Хрватској погинуло 12 особа, више од 30 повријеђених

ГС
Foto: Cropix

ЗАГРЕБ- Аутобус пољских регистарских ознака учествовао је у тешкој саобраћајној несрећи на ауто-путу А4 Загреб-Горичан у којој је погинуло најмање 12 људи, преносe хрватски медији.

Према незваничним информацијама, повријеђене су 34 особе.

Како преносе хрватски медији, 12 унесрећених је пребачено у загребачке болнице, по шест у КБЦ Загреб и КБ Дубрава.

Према информацијама из КБЦ Загреб довезено им је 6 пацијената, од којих је нажалост један умро након покушаја реанимације. Један пацијент има тешки прелом поткољенице и тренутно се налази на операцији. Тинејџерка је довезена с нагњечењем плућа, а ЦТ је показао да има и нагњечење јетре као и повријеђену слезену па ће и она морати на операцију. Осталих троје пацијената имају преломе, међутим они не захтијевају оперативне захвате.

У КБЦ-у Загреб због несреће су отворене двије операцијске сале и позвани су трауматолог и васкуларни хирург.

У КБ Дубрава такође је довезено 6 пацијената, сви су тешко повријеђени, ријеч је о два мушкарца и 4 жене. Једна жена има јако тешке повреде, мора на операцију, има прелом карлице, наткољенице и сломљена ребра тако да је смјештена у јединици интензивног лијечења. Један мушкарац има помак кука и прелом надлактице, један је добио ударац у главу и пуно посјекотина по тијелу те је на проматрању.

Према првим информацијама, до слијетања аутобуса је дошло на потезу од Брезничког Хума до Комина, у смјеру Загреба, јутрос око 5.30ч. У вараждинској Полицијској управи наводе да је тачна локација између мјеста Јарек Бисашки и Подворец.

Засад нема званичних информација о узроцима ове несреће као ни о околностима у којима је до ње дошло, али претпоставља се да је возач највјероватније заспао за воланом.

Полиција је на мјесту догађаја врши увиђај, а на локацију су позване и екипе Хитне помоћи као и ватрогасци који помажу у извлачењу унесрећених.

- Према досадашњим информацијама, у саобраћајној несрећи је више особа смртно страдало те је већи број тешко повријеђених. На мјесту догађаја је уз полицијске службенике ПУ вараждинске и ПУ загребачке ангажовано више екипа Завода за хитну медицину с подручја Вараждинске жупаније и Загреба, као и више екипа ватрогасаца из обје жупаније, саопштила је полиција.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана