У Ријеци заплијењен кокаин вриједан више од 20 милиона евра

Srna
Foto: Index

У Ријеци је заплијењено 745 килограма кокаина чија је процијењена вриједност већа од 20 милиона евра, саопштили су данас представници полиције на конференцији за новинаре.

Из полиције су истакли да је велики допринос овој акцији дао полицијски пас. О свему је обавијештено Државно тужилаштво Хрватске.

– Заплијене које су Царина и полиција посљедња три до четири мјесеца провеле су импресивне, неке спадају у десетак највећих у Хрватској. Што се тиче масе, ово је највећа заплијена кокаина у историји полиције и Царине – рекао је начелник Полицијске националне канцеларије за сузбијање корупције и организованог криминалитета Хрватске, Марио Ковач.

Пошиљке су стизале из различитих земаља, највише из Јужне Америке – Колумбије и Боливије, а дрога је пронађена у пет различитих контејнера и ријеч је о мјесечним пљенидбама, дакле, није пронађена у једном дану и у једном прегледу, преносе хрватски медији.

Кокаин најчешће долази из Латинске Америке, а земље произвођачи су Колумбија, Боливија и Перу.

Не зна се тачно из које од ових земаља је дрога дошла, а полиција није хтјела открити ни како су је кријумчари сакрили.

Хрватски медији су објавили да се кокаин високе чистоће налазио у контејнерима који су пронађени на терминалу луке Ријека, одакле је требало да буду превезени као контејнерски терет камионима до својих дестинација, највјероватније на подручје западне Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана