У Црној Гори потврђен још један случај, укупно заражених 70, у Хрватској 56 новообољелих

Срна
У Црној Гори потврђен још један случај, укупно заражених 70, у Хрватској 56 новообољелих

ПОДГОРИЦА/ЗАГРЕБ - У Црној Гори је потврђен још један случај вируса корона, чиме је укупан број заражених порастао на 70, саопштено је из Института за јавно здравље.

У саопштењу се додаје да је од јуче од 18.00 часова анализано 45 узорака. "Нови корона вирус потврђен је код једне особе, док је код 44 налаз негативан", наводе из Института. У Црној Гори до сада је укупно 70 особа инфицирано овим вирусом, а под здравствено-санитарним надзором је 6.258 лица.

У Институту кажу да је у Подгорици и Тузима заражено по 27 особа, у Херцег Новом и Будви по четири, Улцињу и Бару по три, те у Андријевици и Даниловграду по једна особа.

У Клиничком центру Црне Горе кажу да су пацијенти заражени вирусом корона на лијечењу у овој установи стабилних виталних параметара.

 У Клиничком центру Црне Горе лијечи се 14 пацијената код којих је потврђено присуство новог вируса, од којих двоје у Јединици интензивног лијечења Интерне клинике.

У Хрватској 56 новообољелих, укупно 551 заражених

Штаб Цивилне заштите Хрватске на јутрошњој прес конференцији саопштио је да је у Хрватској потврђен 551 случај заразе, а да је троје људи умрло од вируса корона.

- Имамо 56 нових болесника, што даје бројку од 551 болесника. И даље смо у фази линеарног раста, што је добро. Просјечна старост је 48,02 године. Постотак болесника изнад 60 година је 25 одсто - изјавио је министар здравља Вили Берош.

Опоравило се 37 особа и надајмо се да ће највећи дио показати знакове опоравка, додао је Берош.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана