Тужиоцу Саши Чађеновић одређено задржавање, оптужен да је члан Кавачког клана

Танјуг
Тужиоцу Саши Чађеновић одређено задржавање, оптужен да је члан Кавачког клана

ПОДГОРИЦА - Специјалном тужиоцу Саши Чађеновићу, који је јутрос ухапшен због сумње да је починио кривична дјела стварања криминалне организације и злоупотребе положаја, одређено је задржавање до 72 часа.

Чађеновићев адвокат Лазар Аковић рекао је да је његов клијент негирао извршење кривичног дјела за које се терети, а на рјешење тужиоца о задржавању је најавио да ће уложити жалбу.

Он је ухапшен јутрос по налогу Специјалног државног тужилаштва и око поднева, у пратњи инспектора, одведен је у зграду тужилаштва на саслушање.

Након саслушања одређено му је тужилачко задржавање.

На терет му се ставља да је, у периоду од средине 2020. до ове године, постао припадник криминалне организације „Кавачки клан", са улогом и задацима да као специјални тужилац у тужилаштву, а по упутствима и наредбама организатора, не предузима кривично гоњење и не покреће кривичне поступке против организатора и чланова криминалне организације, да онемогућава да буду откривени као извршиоци најтежих кривичних дела и да, у ситуацији кад су за то испуњени законски услови, не предлаже да се припадницима организације који су лишени слободе одреди притвор, што је прихватио и извршаво у више кривичних предмета, односно поступака.

Како је саопштило Специјално државно тужилаштво Црне Горе, осумњичени је на саслушању, у присуству изабраног браниоца, изнео одбрану, није признао кривична дела за која се сумњичи и није одговарао на питања специјалног тужиоца.

Након што буде одређено спровођење истраге против осумњиченог, надлежном суду ће бити предложено и да му одреди притвор, додаје се у саопштењу.

Подсетимо, Чађеновић је ухапшен јутрос по налогу Специјалног државног тужилаштва.

Чађеновић је обављао функцију специјалног тужиоца од средине 2020. до 2022. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана