Србија спремила оштар одговор Бриселу, обраћање Вучића у наредна 72 сата

ГС
Србија спремила оштар одговор Бриселу, обраћање Вучића у наредна 72 сата

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић припремио је у име Србије одлучан и жесток одговор бриселској администрацији.

Одговор ће саопштити јавности најкасније у року од 72 сата, преносе “Новости”.

Према изворима “Новости”, шеф државе је био шокиран и љут послије изјаве портпарола Евроспке уније Петера Стана, творца чувене синтагме о “одговорности обе стране” и у случајевима кад специјалци РОСУ пуцају на ненаоружане Србе на Косову и Метохији, који је данас наставио свој антисрпски дискурс поручујући нашој земљи да је “под присмотром ЕУ”, а све због потписивања бенигног Плана о консултацијама између министарстава спољних послова Србије и Русије који је недавно потписан у Њујорку.

Портпарол Европске уније Петер Стано данас је дао изјаву поводом потписивања споразума Министарства спољних послова Србије о консултацијама са Министарством спољних послова Русије.

“Живимо у временима када је Русија покренула нелегалну и нелегитимну инвазију на суверену земљу, на сусједну Украјину... Ако у овим околностима видимо да Министарство спољних послова Србије прихвата консултације, редовне консултације, с министарством спољних послова земље која чини злочиначку агресију, то представља врло јасан знак о њиховој намјери да ојачају своје везе, да даље оснаже односе између Србије и Русије. А то јесте повод за озбиљна питања”, рекао је Стано.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана