Случај "Тунел": Терзић у комуникацији са сусjедним земљама, очекује хапшење

Танјуг
Foto: Принтскрин

ПОДГОРИЦА- Вршилац дужности директора црогорске Управе полиције Никола Терзић изјавио је данас да се истрага у случају "Тунел" наставља и да се у комуникацији са сусjедним земљама очекује скоро хапшење осумњичених особа за копање тунела испод Вишег суда.

Терзић каже да није обећавао брзо хапшење осумњичених за аферу "Тунел", али је обећао да ће бити брзо индентификовани. Нагласио је да имају добре и чврсте материјалне доказе и да је питање дана када ће суседне земље лишити та лица слободе.

Терзић је гостујући у емисији "Линк" Радија Црне Горе рекао да мотив за копање тунела није још сасвим јасан. Након хапшења осумњичених, нагласио је, биће јасније ко је финанисирао овај криминални подухват.

"Што се тиче затрпавања тунела испод Вишег суда, одговарајуће одлуке су донијете и вjерујем да ће то брзо бити урађено", казао је Терзић.

Наводи да је веза неких полицајаца и криминалаца стара тема, али да често није било доказа.

"Неки полицајци имају имовину која не кореспондира са њиховим платама и зарадама. Какве су плате у полицији, сви знамо. Недостајало је често доказа, али након што смо добили материјал од Еуропола и ту се ствари мијењају", навео је Терзић.

Он је рекао да треба радити на обуци будућих полицајаца, подсјећајући да Црна Гора нема полицијску академију.

"Разговарамо са нашим партнерима о једном рјешењу, гдје би се основао факултет за школовање будућих полицајаца", каже Терзић.

Он је рекао да од кад је он на челу полиције није било пријављених случајева полицијске тортруре. У другом ранијем случају, навео је, окривљени полицајци су удаљени привремено са дужности.

"Нека у поступку који слиједи доказују своју невиност. Радимо на обуци и подизању свијести у полицији, а увјеравам јавност да ниједан случај тортуре, док ја сам на челу полиције, неће остати неиспитан и процесуиран", тврди Терзић, пренио је портал РТЦГ.

Терзић сматра да полиција може да да већи допринос укупној безбједности. Ако Влада није задовољна његовим радом, навео је, увијек може да се покрене питање промјена. 

Он је нагласио да су главни проблеми у полицији јавно постали видиљиви посебно након 30. августа 2020. године. Рекао је да има право да бира свој тим, те да су на кључне позиције именовани људи у које има повјерење.

Терзић је рекао да услови у којима црногорска полиција ради никада нису били идеални, јер се ради о специфичним пословима и врло комплексним задацима, али на релацији са МУП и Владом раде све што је у њиховој моћи на побошљању тих услова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана