Словенија: Мушкарац из БиХ ухапшен због сумње да је убио комшију

Г.С.
Foto: Репортер.си

ЉУБЉАНА - Тридесеттрогодишњи држављанин БиХ, који се сумњичи да је 8. септембра у Згорњем Дуплеку у Словенији убио 64-годишњака, ухапшен је. Мотив убиства наводно је везан за лични интерес.

Након саслушања, истражни судија је осумњиченом одредио притвор. Осумњичени је држављанин Босне и Херцеговине, са привременим боравком у Хрватској, који посљедњих мјесеци непријављен живи у Словенији у близини убијеног, иначе самосталног предузетника.

Убијеног је у поподневним часовима 8. септембра затекао његов познаник који се претходно с њим договорио да изведе радове у његовој радионици. При уласку у радионицу на поду је примијећен мртав 64-годишњи мушкарац. О томе је одмах информисана полиција. Одмах се посумњало да је мушкарац преминуо насилном смрћу. Информисан је дежурни тужилац и дежурни истражни судија.

„Понашли смо и обезбиједили различите трагове и предмете који потврђују износе у вези са насилном смрћу, укључујући и растопљени предмет који је осумњичени користио у почињеном кривичном дјелу“, објаснио је Станко Видович, на конференцији за новинаре Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Марибор. Мотив убиства, које је 33-годишњи осумњичени починио из безобзирне освете, везан је за лични интерес, преноси Н1.

„На основу сарадње са страним безбједносним органима, утврдили смо да је осумњичени повратник у чињену кривичних дјела из области имовинских деликата и да му је суђено за кривично дјело лака тјелесна повреда“, додао је Видовић. Шеф мариборских криминалистичких истражилаца потврдио је да је осумњичени након злочина побјегао из Словеније у Босну и Херцеговину и да је по повратку у петак ујутро ухапшен на подручју ПУ Марибор.

Пријети му најмање 15 година затвора због злочина несавјесне освете.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана