Са хрватског тржишта се повлачи лијек "Салбутамол" за олакшавање дисања

Срна
Са хрватског тржишта се повлачи лијек "Салбутамол" за олакшавање дисања

ЗАГРЕБ - Фармацеутска компанија “Плива” из Хрватске повлачи серију лијека “Салбутамол” за олакшавање дисања због сумње у неисправност производа.

Компанија “Плива”, у сарадњи с Агенцијом за лијекове и медицинске производе Хрватске, превентивно повлачи серију лијека “Салбутамол” од пет милиграма по милилитру раствора за атомизатор због сумње у неисправност у саставу производа.

Они су препоручили да пацијенти лијек врате у апотеку и обрате се свом доктору ради наставка терапије. С тржишта се повлаче серије предметног лијека - 15015321, 15000522, 15018422, 15036222 и 15036322, наведено је на сајту Агенције за лијекове и медицинске производе.

“Салбутамол Плива” раствор за атомизатор користи се за олакшање тешких симптома стезања у прсима, пискања при дисању и кашља или код особа с астмом и неким другим обољењима дисајних путева.

Из ове компаније наводе да пацијенти који су претходно користили овај лијек немају разлога за забринутост.

“жПливаж ради на томе да у апотекама што је прије могуће буду доступне нове серије лијека жСалбутамол Пливаж пет милиграма по милилитру раствора за атомизатор”, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана