Патријарe порфирије предсједавао Епархијском савјету у Загребу

Срна
Патријарe порфирије предсједавао Епархијском савјету у Загребу

БЕОГРАД - Савјет Епархије загребачко-љубљанске, на сједници којој је предсједавао Његова светост патријарх српски Порфирије, донио је неколико важних одлука које се тичу живота Цркве у тој епархији, саопштено је из Српске православне цркве /СПЦ/.

Чланови Епархијског савјета су на сједници одржаној јуче, резимирали епархијске активности у прошлој години и сагледавали изазове који су пред њима у предстојећем периоду, објављено је на сајту СПЦ.

Патријарх Порфирије, који је и администратор Епархије загребачко-љубљанске, прије сједнице служио је молебан у храму Преображења Господњег Загребу.

Он је по завршетку молебана у обраћању члановима Савјета поручио да је потребно Богу се помолити прије сваког дјела које се чини, како би оно било плод сарадње “благодати Божје и наших немоћних снага”.

“Ако је дело само наше, ако хоћемо да учинимо само нешто својом памећу, својим способностима, ма каквим знањима и способностима да располажемо, увек ће то дело бити недовршено и биће резултат које има свој коначни крај”, закључио је патријарх Порфирије.

Дан раније, 16. априла, патријарх српски служио је овој цркви друго велико бденије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана