Несталу дјевојчицу Кјару у шуми чувао пас

Срна
Несталу дјевојчицу Кјару у шуми чувао пас

КОТОР - Цијело црногорско приморје дигло се на ноге прије два дана када је објавлјено да је у которском населју Кавач нестала дјевојчица (8) Кјара.

И нису Црногорци трагали само за нјом, већ и за псом који је био са нјом.
У акцији спасаванја учествовали су полицајци, ватрогасци, морнарица али и мјештани. 

Без прекида су 24 сата трагали за дјевојчицом која је државлјанка Јужне Африке са пребивалиштем у Црног Гори.

"Вјерујте ми да је сат времена након што је објавлјено да је дјевојчица нестала, дошло толико лјуди да је тражи да буквално није могло да се контролише гдје се креће сав тај народ. Што се тиче овог случаја није било ничег осим дјечије знатижелје, која је проузроковала овај проблем", рекао је предсједник општине Котор Владимир Јокић.

Након што је ова прича добила срећан крај, дјевојчица је збринута у которску болницу гдје јој је указана потребна нјега.

Како кажу запослени, сви су емотивно дочекали Кјару која је била толико дружелјубива и насмијана да је хтјела са свима да се загрли и да поигра. На срећу дјевојчица није имала никакве повреде, али је ради предострожности задржана у болници током ноћи.

Још један јунак ове приче је нјен пас за којим се такође трагало, преноси ддл.рс.

"Пас је стално био са Кјаром. Када су се уморили пас је ископао рупу за девојчицу да се сакрије и легне испред ње да јој да топлину. Пошто је био избоден трњем, Кјара је извадила сваки трн, док је он њој лизао руке да их угрије. На крају је ставила главу на његова леђа и заспала", написала је у објави Кјарина васпитачица.

Како је даље објаснила, Кјара и пас су ујутру наставили пут ка звуцима аутомобила. Када их је војска видјела и кренула са њима, пас се уплашио и побјегао.

Када је Кјара била на сигурном и пас се сам вратио својој кући. Девојчица није власница пса, али га је штитила као да јесте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана