Након јучерашње тешке несреће возач аутобуса у притвору, на Косову и Метохији дан жалости

Срна, Агенције
Након јучерашње тешке несреће возач аутобуса у притвору, на Косову и Метохији дан жалости

СЛАВОНСКИ БРОД - Возач приштинског аутобуса који је јуче слетио са ауто-пута код Славонског Брода је предат притворском надзорнику, саопштено је из полиције.

У слијетању аутобуса погинуло је 10 људи, а 45 је повријеђено.

У саопштењу је наведено да је возач, осумњичени 52-годишњи држављанин самопроглашеног Косова, уз кривичну пријаву због сумње да је починио кривично дјело изазивање саобраћајне несреће, предат притворском надзорнику, а потом ће бити предат и Жупанијском државном тужилаштву у Славонском Броду на даље поступање.

Државно тужилаштво донијеће одлуку о даљем току поступка, односно о томе хоће ли за возача бити затражен притвор или ће бити пуштен на слободу, преноси "Индекс".

Полиција је увиђајем утврдила да је до саобраћајне несреће дошло када се возач није кретао средином обиљежене траке, већ је возилом прешао на травнату површину, а потом је дошло до превртања аутобуса на бочну страну.

У тешкој несрећи која се рано јуче ујутру догодила на ауто-путу када је аутобус из Франкфурта према Косову слетио с коловоза и преврнуо се, погинуло је десет људи - девет путника и један возач.

У болници у Славонском Броду на лијечењу су задржана 42 путника повријеђена у слијетању приштинског аутобуса, од којих 15 има тешке тјелесне повреде, а четворо је оперисано.

На мјесту догађаја интервенисали су и ватрогасци ради извлачења тијела.

Годишта и имена држављана који су погинули у стравичној саобраћајној несрећи објавили су косовски медији. Најмлађа жртва несреће била је 2002. годиште, док је најстарија 1956. годиште.

У тренутку несреће, погинуо је Насер Сyлметај који се налазио на мјесто сувозача.

Како наводе медији, међу погинулима је и дјевојка Ањеза Беланица, која је и најмлађа страдала, те Л. К. (1982), Н. С.,С. Рр. (1975), А. И. (1983), , В. Б. (1975), Xх. М. (1956), К. К. (1981), А.Х. (1966) и А.Б.

На Косову и Метохији данас је дан жалости.

Дан жалости је прогласила предсjедница привремених приштинских институција Вјоса Османи, која је због тог трагичног догађаја прекинула посјету Јапану и данас ће допутовати назад у Приштину.

Косовски премијер Аљбин Курти отпутовао је јуче у Хрватску, гдје је посјетио повријеђене, који су хоспитализовани у Славонском Броду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана