Најмање двије особе погинуле у удесу аутобуса на путу Цетиње - Будва, приведен возач

TA
Најмање двије особе погинуле у удесу аутобуса на путу Цетиње - Будва, приведен возач

ПОДГОРИЦА - Најмање двије особе су погинуле, док је више особа повријеђено у удесу који се десио на путу Цетиње - Будва.

Прве информације из Управе полиције су говориле да су три особе смртно страдале, али су љекари до сада утврдили смрт двоје путника.

Како је потврђено "Вијестима", дошло је до слијетања аутобуса на правцу између Обзовице и Брајића. Први подаци полиције указују да је у аутобусу било између 30 и 35 путника, као и да у аутобусу није било дјеце.

Возач аутобуса је приведен у полицију и задржан. Он се пожалио екипи љекара, који су се први спустили до мјеста несреће, да је осјетио јак бол у потиљку главе и да је тада аутобус на успону Обзовице у десној кривини ударио у банкину, пробио је и потом је возило слетјело у провалију.

Телевизија Вијести је јавила да је 17 особа које су лакше повријеђене пребачено у болницу на Цетињу, а да је за сада једна теже повријеђена особа транспортована у Клинички центар у Подгорици.

Чека се елеватор који треба да извуче аутобус из провалије, како би се утврдило да ли испод возила има још путника.

У олупини аутобуса, како су јавиле екипе Управе полиције у 13.10 часова, више нема повријеђених нити страдалих. Претражује се терен, како би се утврдило да није неко испао из аутобуса и да му помоћ још није указана.

Увиђај са полицијом обавља тужитељка са Цетиња Анђа Радовановић.

Аутобус фирме "Паповић" превозио је путнике на релацији Никшић - Будва.

Растиње и густо шибље зауставили су аутобус на око 30 метара испод магистрале.

Репортери "Вијести" на мјесту несреће затекли су спасилачке екипе, а полиција и тужилац не дозвољавају да се приђе близу мјеста трагедије.

Саобраћај се одвија трећом траком, да не би дошло до блокаде и како би бројна кола Хитна помоћи и возила полиције могли да одвозе повријеђене до болница. Извјештачи "Вијести" јављају да из правца Цетиња ка Подгорици и даље пролазе бројна амбулатна кола.

Полиција је у Доњој Горици затворила саобраћај из правца Подгорице и само се ка Цетињу пропуштају екипе Хитне помоћи, спасилачки тимови и медијски извјештачи.

На мјесто несреће упућене су све расположиве полицијске снаге из Будве и Цетиња, а на путу ка Обзовици су и припадници специјалних јединица полиције.

На лицу мјеста је више возила Хитне помоћи. "Вијестима" је у будванској Служби заштите и спасавања речено да су послали три возила са ватрогасцима, јер има доста повријеђених.

Екипама хитне помоћи, љекарима и медицинском особљу Клиничког центра, као и цетињској болници, издата је препорука да све екипе буду у приправности за пријем повријеђених.

"На магистралном путу Цетиње - Будва догодила се саобраћајна незгода усљед чега је дошло до слијетања аутобуса 'Паповић' са коловоза. Све расположиве јединице Управе полиције су на лицу мјеста, као и службе Хитне медицинске помоћи и Директората за ванредне ситуације", објавила је Управа полиције на мрежи Икс.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана