Митрополит Амфилохије: Богоубилачки дух се проглашава за идентитет и будућност Црне Горе

Срна
Митрополит Амфилохије: Богоубилачки дух се проглашава за идентитет и будућност Црне Горе

ПОДГОРИЦА - Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије служио је Свету архијерејску литургију у манастиру Михољска Превлака код Тивта позвао на молитве Богу да би уразумио оне који данас владају Црном Гором.


Митрополит Амфилохије је поручио да данас неки нови владари хоће у Црној Гори да отму Цркву Христову, али је додао да Црква Божија и душе просвећене свјетлошћу истине Божије остају вјерне Христу Господу и да се "народ, који се духовно пробудио и васкрсао, окупља око светиња Божијих".

"Тај богоубилачки и братоубилачки дух наставља се данас у Црној Гори и проглашава за идентитет и будућност Црне Горе", рекао је владика Амфилохије.

Према његовим ријечима, из богоубилачког и братоубилачког духа рађају се и "закони безакоња који се намећу Црној Гори".

"Молимо се Богу да не настављају то злокобно дјело братоубиства и богоубиства у своме народу, него да се врате оном изворном хришћанском духу који је овдје владао вијековима, а којим је саграђено у Црној Гори све што је саграђено и сачувано кроз вијекове и којим су живјели сви они велики свједоци вјере Христове, и богољубља и братољубља", навео је митрополит Амфилохије.

Он се помолио да се данашњи властодршци "откажу од духа персијског цара Хозроја паганског и проклетог цара Дукљанина, да се ослободе духа затрованог брозомором, духом богоубилаштва и братоубилаштва", преноси Митрополија црногорско-приморска.

Митрополит Амфилохије позвао је све да поново заживе "духом јеванђеља, духом љубави према Богу, који јесте љубав, и једни према другима христоликој љубави". 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана