Министарство здравља: Циљ је утврдити пуну истину о смрти Матијанића

Агенције
Foto: zdravlje.gov.hr

ЗАГРЕБ- Због великог интересовања медија о смрти новинара Владимира Матијанића, хрватско Министарство здравља је саопштило да им је циљ да сагледају овај случај из свих углова, утврде пуну истину и предоче је породици покојног и цјелокупној јавности.

"Наш здравствени систем треба да буде на услузи сваком пацијенту па смо одлучни да истражимо сваки поједини пропуст и уколико утврде надлежне стручне службе, провести нужне кораке за неадекватно поступање", навео је министар здравља Вили Берош.

Додао је да је утврђивање чињеница важно ради објективних оцјена да ли су поједине здравствене службе и особе радиле свој посао у складу с правилима струке, а утврђене неправилности уклониле како би се у будућности избегле ситуације попут овог сплитског случаја.

Из Министарства поручују да имају пуно разумевање за жеље медија и јавности да се о овом случају сазна пуна истина.

Упозоравају, међутим, да изношење непровјерених чињеница или коментарисање појединих радњи или активности било којег учесника у овом случају прије завршетка предузетих инспекцијских активности додатно отежава тешку ситуацију породице покојног Владимира Матијанића, као и здравственим радницима и инспекцијским тимовима који су укључени у овај случај.

Напомињу да те и такве информације не нуде цјеловиту, објективну и истиниту слику о овом случају.

Матијанић је преминуо усљед компликација вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана