Кривична пријава против шест особа за копање тунела до зграде Вишег суда у Подгорици

Танјуг
Кривична пријава против шест особа за копање тунела до зграде Вишег суда у Подгорици

ПОДГОРИЦА - Вршилац дужности директора црногорске Управе полиције Никола Терзић казао је да полиција зна ко су особе које су копале тунел до зграде Вишег суда у Подгорици и навео да ће кривичном пријавом бити обухваћено шест особа, међу којима су и држављани Србије.

- Управа полиције зна ко су рудари. Кривичном пријавом коју ће поднијети Управа полиције биће обухваћено шест особа - М.М. (53), Ј.Д. (30), М.В. (32), В.Е. (32), сви држављани Србије, као и два НН лица - навео је Терзић.

Он је казао и да је "инвеститор" акције озбиљна криминална група из Црне Горе.

-Нећу рећи која је да не бих угрозио истрагу. Нисмо дошли до оних који су платили не тако малу инвестицију. Кривична пријава која ће бити поднијета је само први корак - рекао је Терзић на Телевизији Вијести.

Он је казао и да ће министар унутрашњих послова Филип Аџић одржати конференцију за новинаре на којој ће саопштити ексклузивне информације.

Терзић је казао да је откривање осумњичених за копање тунела до депоа Вишег суда у Подгорици комплексна операција и да захтијева комплексју истрагу, преноси РТЦГ.

- Не може се знати тачан број особа које су учествовале у криминалним активностима. Убијеђен сам и сигуран да ће овај број како истрага буде одмицала, расти - рекао је Терзић.

Истрагом руководи подгоричко Основно државно тужилаштво, а до сада је осумњичено најмање девет особа, међу којима је и једна жена.

Полицијски службеници су претраживали терен у Ботуну, а према незваничним информацијама, у сриједу су на том мјесту пронађене рукавице, које су како вјерују истражитељи, користиле особе које су копале тунел до депоа Вишег суда.

Претрага терена вршена је недалеко од мјеста на ком је недавно заплијењен комби, који су како се сумња користиле особе које су копале тунел.             

Провала у судски депо примијећена је 11. септембра, након тога откривено је и да је прокопан тунел од стана у Његошевој улици до депоа Вишег суда.

Комби који су користили осумњичени полиција је пронашла 13. септембра.

Откривен је и стан у подгоричком насељу Забјело, гдје су осумњичени наводно боравили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана